Boston získal v St. Louis 60. výhru sezony. Pastrňák, Vrána, Chytil i Kubalík asistovali

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boston získal v St. Louis 60. výhru sezony. Pastrňák, Vrána, Chytil i Kubalík asistovali

David Pastrňák asistoval na gól Tylera Bertuzziho.
David Pastrňák asistoval na gól Tylera Bertuzziho.@NHLBruins
Český hokejový útočník David Pastrňák (26) jednou asistencí pomohl Bostonu k výhře 4:3 po samostatných nájezdech nad St. Louis. Rodák z Havířova se do statistik zapsal popáté v řadě a v sezoně zaznamenal již 103 bodů. Jeden gól poražených připravil Jakub Vrána (27), jenž v 15 zápasech v dresu Blues nasbíral dvanáct bodů. Asistencí na sebe v nedělním programu upozornili také Filip Chytil (23) a Dominik Kubalík (27).

St. Louis – Boston 3:4p

Boston jako čtvrtý tým v historii vyhrál šedesátý duel v ročníku a nadále atakuje absolutní rekord NHL. Na Detroit (1995/1996) a Tampu Bay (2018/2019) hokejistům Bruins schází pouhé dvě vítězství. 

"Je to speciální večer. Dnes jsme odvedli dobrou práci, ale to, co se nám v této sezoně daří, oceníme až s odstupem času. Až se jednou ohlédneme zpět, uvědomíme si, jak skvělé bylo překonávat rekordy s touhle výbornou partou," řekl Brad Marchand.

Boston do zápasu vstoupil podpořen překonáním klubového maxima v počtu získaných bodů a v první polovině odskočil Blues na rozdíl tří branek. Na vytvoření náskoku se podílel i Pastrňák, jenž ve 29. minutě v přesilové hře vyzval ke skórování Tylera Bertuzziho.

Hokejisté St. Louis v závěru druhé třetiny snížili na 1:3 a ve třetí třetině dvěma góly srovnali. Vyrovnávací branku Jordana Kyroua 25 sekund před koncem základní hrací doby připravil svou třetí asistencí v novém působišti Vrána. V prodloužení gól nepadl a v samostatných nájezdech se prosadil pouze bostonský Charlie Coyle, jenž rozhodl o desáté výhře Bruins z posledních 11 zápasů.

Blues prohráli podruhé za sebou a poprvé od sezony 2017/2018 se neprobojovali do play off. "Je to pro nás zklamání. Je to výsledek, se kterým nemůžeme být spokojeni," řekl trenér Craig Berube.

Washington – NY Rangers 2:5

Po dvou ztrátách uspěli hokejisté New York Rangers. Ve Washingtonu vyhráli 5:2 a jako šestý tým v sezoně se přehoupli přes stobodovou hranici. Chytil se podílel 22. asistencí v ročníku na gólu Alexise Lafrenierea na 2:0. "Filip to udělal výborně. Vytvořil mi pozici, ve které jsem měl čas na to, abych si mohl rozmyslet, jak budu postupovat. Rozhodl jsem se pro kličku obránci a zakončení bekhendem. Jsem rád, že se to povedlo," řekl Lafreniere.

V duelu bodoval i třetí člen Chytilova útoku Kaapo Kakko a celek z Madison Square Garden potvrdil, že neprohrává, pokud se prosadí kompletní třetí formace. Z dvaadvaceti zápasů, ve kterých bodovala celá trojice Kakko, Chytil, Lafreniere, vyhráli Rangers dvacet. Ve zbylých dvou zapsali bod za prohru v prodloužení nebo samostatných nájezdech.

"Všichni tři hrají skvěle. Hlavně ve druhé polovině základní části dokazují svou kvalitu. V útočném pásmu se proti nim hraje strašně složitě, výborně drží puk a dokáží si vytvořit spoustu šancí," řekl obránce Rangers K'Andre Miller.

Vancouver – Los Angeles 1:4

O pár hodin později na newyorský celek navázali hokejisté Los Angeles. Kings porazili Vancouver 4:1 a poprvé od sezony 2015/16 v základní části získali přes 100 bodů. Dvěma góly se pod vítězství podepsal útočník Alex Iafallo.

 

Toronto – Detroit 2:5

Detroit s Kubalíkovým přispěním porazil Toronto 5:2 a udržel teoretickou šanci na postup do vyřazovacích bojů. Ale na Pittsburgh, který drží poslední postupové místo, ztrácí šest zápasů před koncem základní části devět bodů.

Calgary – Anaheim 5:4

O play off se bojuje také v Západní konferenci, kde deváté Calgary ztrácí dva body na osmý Winnipeg. Flames v nedělním programu i díky Danielu Vladařovi porazili Anaheim 5:4 a vyhráli počtvrté v řadě. Vladař do zápasu naskočil ve druhé třetině za stavu 0:2 a jedenácti zásahy pomohl k obratu. V brance Anaheimu odchytal celý zápas Lukáš Dostál a ze 41 střel inkasoval pět branek.

Další výsledky NHL