FMC Corporation a organizace The HALO Trust spojily své síly pro zvýšení bezpečnosti farem na Ukrajině pomocí odminovacích programů

Společnost FMC Corporation (NYSE: FMC), přední světová společnost v oblasti zemědělských věd, a humanitární nevládní organizace The HALO Trust, která chrání životy a obnovuje životní podmínky lidí postižených konflikty, dnes oznámily zahájení spolupráce zaměřené na zvýšení bezpečnosti farem na Ukrajině.

Pod hlavičkou kampaně Cultivating Freedom (Pěstování svobody) věnuje společnost FMC tři procenta svých výnosů na Ukrajině za rok 2023 na výrazné rozšíření odminovacích prací v postižených regionech po celé zemi. Tyto finanční prostředky umožní nadaci The HALO Trust výrazně rozšířit své kapacity pro odstraňování nášlapných min z pozemků ukrajinských farem.

"S hrdostí oznamujeme naše partnerství s organizací HALO Trust, jejíž rozsáhlé odminovací aktivity již více než tři desetiletí pomáhají zlepšovat bezpečnost a životní podmínky v mnoha zemích postižených konflikty," uvedl prezident a generální ředitel společnosti FMC Mark Douglas. "Tento projekt nejenže zajišťuje ukrajinským zemědělcům možnost bezpečně se vrátit na svá pole, aby mohli zasít a sklidit úrodu, ale také přispívá ke zlepšení potravinové bezpečnosti na celém světě. Prostřednictvím této spolupráce chceme přispět k budoucnosti, kdy zemědělci budou moci obdělávat svou půdu beze strachu z výbušných pozůstatků války, a připravit půdu pro důkladné rekonstrukční úsilí, z něhož budou mít prospěch zemědělské komunity i celá země."

Generální ředitel společnosti HALO Trust James Cowan uvedl: "Jsme nesmírně vděční za velkorysý závazek společnosti FMC financovat naši práci na záchranu životů na Ukrajině. Umožní nám investovat do lidských zdrojů, vybavení a nových technologií nezbytných pro splnění obrovského úkolu, kterým je zajištění bezpečnosti Ukrajiny před nášlapnými minami, bombami a granáty. Díky podpoře společnosti FMC budeme moci rozmístit odminovací týmy a klíčové odminovací vybavení, abychom vyčistili půdu pro ukrajinské zemědělce, jejich rodiny a jejich komunity."

Spolupráce společnosti FMC a organizace The HALO Trust bude zahájena v několika ukrajinských komunitách v dubnu.

O společnosti FMC

FMC Corporation je globální společnost působící v oblasti zemědělských věd, která pomáhá pěstitelům produkovat potraviny, krmiva, vlákna a pohonné hmoty pro rostoucí světovou populaci a zároveň se přizpůsobovat měnícímu se životnímu prostředí. Inovativní řešení společnosti FMC v oblasti ochrany plodin - včetně biologických látek, výživy rostlin, digitálního a přesného zemědělství - umožňují pěstitelům, poradcům v oblasti pěstování plodin a odborníkům na ochranu trávníků a boj proti škůdcům řešit nejnáročnější problémy ekonomicky a zároveň chránit životní prostředí. Společnost FMC, která má přibližně 6600 zaměstnanců na více než 100 pracovištích po celém světě, se zaměřuje na objevování nových účinných látek z oblasti herbicidů, insekticidů a fungicidů, nových receptur produktů a průkopnických technologií, které jsou trvale prospěšnější pro naši planetu. Pro více informací navštivte stránky fmc.com a sledujte nás na sítích LinkedIn® a Twitter®.

O organizaci The HALO Trust

The HALO Trust je globální nezisková organizace, jejímž posláním je chránit životy a obnovovat životní podmínky lidí postižených konflikty. HALO pomáhá lidem postiženým konflikty a odstraňuje nášlapné miny a výbušniny, které masově ohrožují jejich životy, zdravé končetiny a obživu před i po ukončení bojů již od roku 1988. Působí ve 30 zemích a má přibližně 12.000 zaměstnanců, z nichž naprostou většinu tvoří místní lidé vyškolení k zajištění bezpečnosti ve svých komunitách.

Na Ukrajině působí HALO od roku 2016 a od ruské invaze v roce 2022 rozšířila svůj program na odstraňování min a dalších výbušnin z dříve obsazené půdy v okolí Kyjeva, Charkova a Mykolajivu.

Prohlášení podle ustanovení "bezpečného přístavu" (Safe Harbor Provisions) Zákona o reformě soukromých soudních sporů o cenné papíry z roku 1995 (Private Securities Litigation Reform Act): Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která vycházejí ze současných názorů a předpokladů vedení společnosti ohledně budoucích událostí, budoucích obchodních podmínek a vyhlídek společnosti na základě aktuálně dostupných informací. Tato prohlášení zahrnují známá i neznámá rizika, nejistoty a další faktory, které mohou způsobit, že skutečné výsledky se budou podstatně lišit od jakýchkoli výsledků, úrovně činnosti, výkonnosti nebo úspěchů vyjádřených nebo naznačených v jakémkoli výhledovém prohlášení. Mezi tyto faktory patří mimo jiné rizikové faktory a další varovná prohlášení obsažená ve formuláři 10-K společnosti FMC za rok 2022 podaném Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) a v dalších dokumentech a veřejných sděleních. Společnost FMC varuje čtenáře před nepřiměřeným spoléháním se na takováto výhledová prohlášení, která se vztahují pouze k datu, kdy byla učiněna. Výhledová prohlášení jsou v plném rozsahu vymezena výše uvedeným varováním. Společnost FMC se nezavazuje a výslovně odmítá jakoukoli povinnost aktualizovat nebo revidovat jakákoli výhledová prohlášení tak, aby odrážela události nebo okolnosti, které nastaly po datu, kdy byla učiněna, s výjimkou případů, kdy to vyžadují právní předpisy.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2045413/FMC_Halo_Trust_Logo.jpg

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/2045414/FMC_Halo_Trust_demine.jpg

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/2045415/FMC_Halo_Trust_Worker.jpg

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/2045416/FMC_Halo_Trust_Digging.jpg

KONTAKT: Kontakt společnosti FMC pro média v regionu EMEA: Floriane Jacquemet, +41 79 197 3119, floriane.jacquemet@fmc.com, nebo kontakt společnosti FMC pro média v USA: Lars Weborg, +1 (215) 299-6882, Lars.Weborg@fmc.com, nebo kontakt pro média organizace The HALO Trust: Paul McCann, +44 (0)1848 331100, media@halotrust.org

Klíčová slova Británie-Ukrajina-zemědělství-boje-FMC Corporation

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Zemědělství, životní prostředí
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.