CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 5. dubna 2023

Bod č. 2: Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 374/2015 Sb., o ozdravných postupech a řešení krize na finančním trhu, ve znění pozdějších předpisů

Ministerstvo financí předkládá návrh zákona o ozdravných postupech a řešení krize na finančním trhu s povinnou implementací nařízení Evropského parlamentu a Rady, pokud jde o obezřetnostní přístup ke globálním systémově významným institucím se strategií řešení krize ve více subjektech a metody nepřímého upisování nástrojů způsobilých pro splnění minimálního požadavku na kapitál a způsobilé závazky.

Pro informaci

Bod č. 3: Pravidelná roční informace pro členy vlády České republiky o stavu smluvního zabezpečení a čerpání privatizačních prostředků Ministerstva financí k řešení ekologických závazků při privatizaci (za období od 1. ledna do 31. prosince 2022 a celkově od počátku privatizace)

Ministerstvo financí ročně k 31. 3. 2023 předkládá vládě informaci o výši čerpání smluvních garancí privatizačních prostředků Ministerstva financí k řešení ekologických závazků. Výše peněžních prostředků na zvláštních účtech privatizace činila k 31. 12. 2022 celkem 21,3 mld. Kč. Z toho prostředky velké privatizace činily 19 mld. Kč a prostředky tzv. malé privatizace činily 2,3 mld. Kč. K 31. 12. 2022 bylo možné disponovat s volnými prostředky z velké privatizace ve výši 14,1 mld. Kč. Celkové závazky programu ekologie představovaly 135,1 mld. Kč, přičemž je z této částky ve smlouvách na realizaci vázáno 45,7 mld. Kč a na zbývající (smluvně nevázané) závazky připadá 89,4 mld. Kč. Celkové závazky programu revitalizace činily 40,7 mld. Kč, z toho byly zadány veřejné zakázky v celkové výši 26,9 mld. Kč (bez DPH).

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.