Dostál svým výkonem nezabránil prohře Ducks, pustil dvě z 32 střel. Chytil v napínavém zápase asistoval

Lukáš Dostál chytil 30 z 32 střel a nepřekonali jej Connor McDavid ani Leon Draisaitl, přesto neodvrátil v NHL prohru hokejistů Anaheimu 1:3 s Edmontonem. Filip Chytil přispěl jednou přihrávkou k vítězství New Yorku Rangers 6:3 nad Tampou Bay.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dostál prohře svého týmu nezabránil

Dostál prohře svého týmu nezabránil | Foto: Gary A. Vasquez | Zdroj: Reuters / USA TODAY

Dostál držel čisté konto téměř polovinu zápasu, než jej z předbrankového prostoru překonali během tří minut Klim Kostin a Nick Bjugstad. Anaheim snížil na začátku třetí třetiny, trefil se Troy Terry, ale při hře bez gólmana zpečetil Zach Hyman výhru Edmontonu.

Dostál si tak připsal prohru ve čtvrtém startu za sebou. Dílčím úspěchem ale je, že na něj nevyzráli dva nejproduktivnější hráči soutěže. McDavid získal v utkání jen bod za asistenci u poslední branky, Draisaitl vyšel naprázdno.

Rangers vedli v jedenácté minutě 3:0, přičemž druhý gól připravil Chytil. Český útočník zajel s pukem do pásma a přihrál jej doprava na Kaapa Kakka, který se prosadil střelou ke vzdálenější tyči. Tampa Bay i díky brance a asistenci Alexe Killorna snížila v dalším průběhu na 2:3 a 3:4, ale větší drama domácí nepřipustili. Hlavními strůjci výhry byli Tyler Motte a Chris Kreider, oba vstřelili shodně dva góly.

Calgary zvítězilo ve Winnipegu 3:1. Oba kanadské kluby, které bojují v Západní konferenci o poslední místo do play-off, mají nyní stejně bodů. V lepší pozici jsou ale stále i přes prohru Jets, protože jim chybí odehrát do konce základní části ještě čtyři zápasy. Flames zbývají už jen tři duely. Do utkání nezasáhl ani jeden český gólman. Domácí David Rittich i na druhé straně Daniel Vladař zůstali jen na střídačce.

Výsledky NHL

NY Rangers - Tampa Bay 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)

Branky: 7. a 52. Kreider, 11. a 28. Motte, 8. Kakko (Chytil), 54. Panarin - 11. Killorn, 28. Raddysh, 32. Hagel. Střely na branku: 37:31. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Motte, 2. Kreider, 3. Zibanejad (všichni NY Rangers).

Winnipeg - Calgary 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky: 12. Connor - 27. Mangiapane, 45. Duehr, 51. Zadorov. Střely na branku: 35:35. Diváci: 14 077. Hvězdy zápasu: 1. Markström, 2. Zadorov (oba Calgary), 3. Connor (Winnipeg).

Anaheim - Edmonton 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky: 45. Terry - 30. Kostin, 33. Bjugstad, 59. Hyman. Střely na branku: 28:33. Lukáš Dostál odchytal za Anaheim 59:47 minuty, inkasoval dvě branky z 32 střel a úspěšnost zásahů měl 93,8 procenta. Diváci: 16 018. Hvězdy zápasu: 1. Kostin (Edmonton), 2. Terry (Anaheim), 3. Campbell (Edmonton).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme