12 TIPŮ NA VÍKEND: Prodloužený víkend se nese ve znamení velikonočních svátků. Kam vyrazit přivítat jaro?
Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj - Prodloužený víkend se nese ve znamení velikonočních svátků. Kam vyrazit přivítat jaro? Vyberte si z našich víkendových tipů.

Ústecko:

Velikonoce v Ústí
8. 4. 2023 9:00 - 18:00, Lidické náměstí, Ústí nad Labem
Oslavte svátky jara a přijďte si na Lidické náměstí užít skvělou zábavu. Velikonoční trhy budou otevřeny od 10.00 do 18.00. Těšit se můžete na prodejní stánky, stánky s ukázkami velikonočních výrobků a tradic, řemeslné stánky, tematické workshopy a ukázky dobových lidových zvyků.

Litoměřicko:

 

Úštěcké velikonoce 2023
8. 4. 2023 9:00 - 18:00, Úštěk
Úštěcké Velikonoce jsou největší lidovou oslavou jara a křesťanských svátků s řemeslnickými stánky v České republice. Uvidíte řadu souborů. Nesmí chybět ani pouliční divadla. Přijďte přivítat jaro na úštěcké náměstí, jak je vidno, o zábavu bude postaráno. Těšit se můžete na velký dobový velikonoční jarmark, vystoupení a průvod folklórních souborů a divadel, malování kraslic, obří slepice na chůdách s vejcem, pletení pomlázek a loutkovou scénu se soutěžemi pro děti.

Mostecko:

Velký velikonoční jarmark
9. 4. 2023 13:00 - 16:00, Lesná
V horském areálu v Lesné na pomezí chomutovského a mosteckého okresu se chystá Velký velikonoční jarmark za doprovodu živé muziky. Tamní restaurace připravuje také speciální velikonoční menu. Jarmark, vynášení Morany, vítání jara, muziky, ukázky velikonočních zvyků i řemesel je připraveno na neděli 9. dubna od 13 do 16 hodin.

Velikonoční jarmark v Mostě
31.3. - 8.4., 1. náměstí, Most
Už v sobotu 8. dubna končí velikonoční trhy v Mostě na 1. náměstí. Zatím co na pátek odpoledne jsou pro děti připraveny dvě pohádky, v sobotu odpoledne se vyrazí s Plzeňáky na pomlázku a posléze na bublinovou show.

Výstava Trautenberk a lyžníci
8. 4. 2023 18:30, Hudební klub Ponorka, Litvínov
V Litvínově se v hudebním klubu Ponorka uskuteční od 18:30 hodin slavnostní zahájení výstavy obrazů autorů Luďka Peška Pachla a Ladislavy Pachlové Pelikánové: Trautenberk a lyžníci. Pro velký úspěch jde o putovní výstavu obrazů a uměleckých artefaktů, která do Litvínova dorazí z Prahy.

Easter Run Litvínov 2023
10. 4. 2023 12:00, parkoviště u Koldomu
V témže městě můžete svátky pojmout i aktivně. V pondělí 10. dubna se koná Easter Run Litvínov 2023. Vítány barevné kostýmy, králičí uši či jiné Velikonoční motivy. Není to však povinností. Poběží se od parkoviště u Koldomu přes město až k nádraží! Startuje se přesně v poledne. Běh je vhodný i pro děti, nejde o závod, ale společenskou událost s charitativním přesahem.

Chomutovsko:

Velikonoce v Klášterci nad Ohří
9. 4. 2023 10:00, Klášterec nad Ohří
Kulturní centrum v Klášterci nad Ohří chystá pro své návštěvníky v neděli 9. dubna od 10 hodin oslavy velikonočních svátků plné muziky pro všechny generace, prodejní stánky s rozmanitým zbožím, dílničky a pletení pomlázek.

Žatecko a Lounsko:

Pohádkové Velikonoce
8.4. 2023, 10:00, Krásný Dvůr
Na sobotu 8. dubna 2023 přichystal zámek Krásný Dvůr pro své návštěvníky Pohádkové Velikonoce. Bohatý program začne v 10 hodin dopoledne a potrvá až do 16 hodin. Návštěvníky čekají pestré velikonoční trhy, soutěže pro děti, dětské dílničky a scházet nebudou ani divadelní představení. Pro malé návštěvníky jsou připraveny i dětské prohlídky zámku s princeznou.
Vstup na nádvoří je volný, cena za divadelní představení činí 70 Kč.

Velikonoce na Novém Hradě
9.4. 2023, 10:00, Zámek Nový Hrad
V neděli na na zámku v Jimlíně pořádají Velikonoce na Novém Hradě. Na programu jsou hudební a divadelní vystoupení, kejklíři, šermíři nebo ukázky velikonočních zvyků.
Vstupné dobrovolné

Netradiční prohlídky na Stekníku
7.-10.4. 2023, 10:00, Zámek Stekník
Zámek Stekník připravil na celé velikonoční svátky netradiční prohlídky. Zájemci si tak můžou projít velikonočně nazdobeným, hlavním zámeckým okruhem. Při prohlídkách soukromých a reprezentačních prostor se dozví nejen o osudech posledních majitelů, ale i něco málo o tradicích a zvycích tohoto svátku. Prohlídky po celé období Velikonoc od pátku 7. do pondělí 10. dubna 2023 začínají vždy v 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hodin.
Vstupné: Základní vstupné 160 korun, děti od 6-18 let 50 korun

Karlovarsko:

Velikonoce ve Varyádě
8. 4. 2023, 14:00, Karlovy Vary
Varyáda má pro návštěvníky připravený skvělý program, který zahrnuje bohatý výběr workshopů pro děti, včetně pletení pomlázky a zdobení vajíček. Kromě toho se mohou těšit na setkání se zajíčky Sylvanian Families a na jejich program. Hlavní atrakcí budou nepochybně koně, které na návštěvníky budou čekat na parkovišti před centrem.
Vstupné neuvedeno

Velikonoční jarmark
7. - 8.4. 2023, 10:30, Mariánské Lázně
Na lázeňské kolonádě v Mariánských Lázních se v pátek a sobotu uskuteční tradiční Velikonoční jarmark.
V pátek se lidé mohou těšit na košíkářské a kovářské řemeslo, italské sýry a uzeniny nebo sušené plody, místní farmáři budou prodávat své zboží. V sobotu si prvních 200 dětí budou moci zdarma vyzdobit vajíčko z keramické hmoty v dětské dílničce. Nebo uplést tradiční pomlázku.
Vstupné zdarma.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru