Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Moderní gymnastika 2024

Žabiny kralovaly v Chomutově a do finále jim chybí poslední krok, USK má naopak vstupenku jistou

Basketbalistky Žabin se výrazně přiblížily k postupu do ligového finále. Brňanky zvítězily na palubovce Chomutova 97:54 a v sérii hrané na tři vítězství vedou 2:0. Schyluje se tak k očekávané repríze finále z loňska, protože mistrovský tým USK Praha přehrál i napotřetí Hradecké lvice, tentokrát 90:44. Přímý přenos 3. semifinále sledujte v neděli od 16:55 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Žabiny vyhrály i v Chomutově

Pražanky v přípravě na finálový turnaj Evropské ligy, který budou od pátku hostit v hale na Královce, poprvé v letošním ligovém play-off nenastřílely přes sto bodů. O vítězství týmu Natálie Hejkové ale nebylo pochyb, Hradec Králové obhájkyně titulu porazily v semifinálových zápasech průměrně o téměř 54 bodů; se Slovankou ve čtvrtfinále činil průměrný rozdíl dokonce přes 75 bodů.

Nejlepší střelkyní domácího týmu byla tentokrát slovenská rozehrávačka Barbora Wrzesiňská s 15 body. V týmu soupeře dala o tři víc Kateřina Zeithammerová, nikdo další ale nepřispěl více než šesti. Lvice daly ve druhém poločase pouze 16 bodů, ale na pátý pokus v sezoně poprvé neinkasovaly od mistrovského celku stovku.

Svoje soupeřky mohou znát už po nedělním utkání Žabin Brno s Levharticemi Chomutov. Loňské vicemistryně totiž své soupeřky ani ve druhém semifinálovém zápase nepustily do vedení a v sérii vedou 2:0.

Žabiny měly drtivou podkošovou převahu (doskoky 55-33) a už v průběhu druhé čtvrtiny vedly s více než dvacetibodovým náskokem. Nakonec vyhrály nejvyšším rozdílem v historii vzájemných soutěžních zápasů.

Deset nebo více bodů dalo šest brněnských hráček, nejvíce Michaela Vondráčková 18, Elissa Cunaneová zaznamenala 14 bodů a 10 doskoků.

V domácím dresu se nedařilo třetí nejlepší střelkyni soutěže Najai Wynnové-Pollardové, která za 17 minut hry trefila jen dvě střely z dvanácti.

Se čtyřmi body si vytvořila negativní rekord v soutěži a výrazně zaostala za svým průměrem (19,3).

Semifinále basketbalové ligy žen

Chomutov – Žabiny Brno 54:97 (13:24, 26:47, 36:73)
Nejvíce bodů: Fučíková 18, Kadlecová 14, Brejchová 9 - Vondráčková 18, Cunaneová 14, Holemsová 13. Stav série: 0:2.

USK Praha - Hradec Králové 90:44 (31:17, 51:28, 71:37)
Nejvíce bodů:
Wrzesiňská 15, Vukosavljevičová 14, Jonesová 12 - Zeithammerová 18, Velichová a Vlachová po 6. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články