Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Chtěli jsme na ledě nechat vše, popsal Nestrašil zmrtvýchvstání Třince

Po dvou třetinách šestého semifinálového utkání s Pardubicemi prohrávali hokejisté Třince už o čtyři góly, přesto manko málem smazali. Obhájci titulu snížili trefou Andreje Nestrašila v 54. minutě na 3:4, více už ale nestihli. Hosté při risku domácích bez gólmana navíc zpečetili vítězství a vynutili si rozhodující duel, Nestrašil však ocenil charakter Ocelářů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 6. semifinále Třinec – Pardubice

"Šli jsme do třetí třetiny s tím, že neprohrajeme souboj a že si za tím pořád půjdeme, ať to bude 0:5, 0:7. Chtěli jsme ukázat, že na ledě necháme vše, a připravit se do příštího zápasu. Už jsme také věděli, že to můžeme trochu otevřít. Za stavu 0:4 nebylo na co čekat," doplnil.

Třinci nevyšel úvod, už v 5. minutě prohrával 0:2 a v čase 13:13 dokonce 0:3. "Každý hráč chce hrát od začátku do konce. Není to tak, že by přišel na stadion a prvních deset minut se mu nechtělo. Někdy se to tak sejde. Padne gól, k tomu nějaká psychika, to všechno hraje nějakou roli. Není to tak, že bychom zapnuli nějakou fázi," pokračoval.

Ještě za bezgólového stavu trefil v přesilové hře Libor Hudáček horní tyč. "To je, jako by si někdo stěžoval, že se mu něco stalo v osmnácti a zkazilo mu to celý život... Je to začátek zápasu a jsme dost zkušené mužstvo, abychom se s tím popasovali lépe, než jsme se popasovali," nežehral Nestrašil na nepřízeň štěstěny.

Třinec měl mečbol a nacházel se v jiné pozici než Pardubice, kterým by v případě nezdaru skončila sezona. Nestrašil si ale nemyslí, že by hrál vítěz základní části jinak. "Je to play-off, takže hráli na sto procent jako každý zápas. Samozřejmě jim hodně pomohlo, že dali rychlé góly a určitě se jim hrálo o něco lépe za stavu 3:0," dodal.

Andrej Nestrašil z Třince střílí gól do sítě Pardubic
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Oceláři prohráli doma předchozí utkání 0:2 a gól na svém ledě skórovali až po 114 minutách hry, když Romana Willa překonal Adam Smith. Druhou branku přidal Hudáček a Nestrašilův gól posvětil až rozhodčí u videa.

Jeho střelu vyrazil strážce pardubické svatyně těsně za brankovou čarou. "Stoprocentně jistý jsem si nebyl. Hned jsem ale jel za rozhodčím, ať se podívá, protože jsem věděl, že byla šance, že to byl gól," popsal situaci.

I když se Třinec nevzdal, tak Nestrašil odmítl, že by jej těšila prohra se ctí. "To je nesmysl. Je jedno, jestli to je 0:7, 3:5... 0:8. To je jako jet na turnaj a radovat se, že jsme pátí a ne osmí. Když nevyhraji, tak jsem prohrál. Vítězství je to jediné, co mě zajímá," přiblížil Nestrašil.

Rozhodující duel se bude hrát v pátek v Pardubicích. "Je to klišé, ale ten tým, který to bude chtít víc, ten tým, který puk na ledě sežere, ten vyhraje," podotkl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články