Herní novinky pro mobilní telefony: co je nového v dubnu?
i Zdroj: Midjourney (vygenerováno pomocí AI)
Pocket CIty 2 Článek Herní novinky pro mobilní telefony: co je nového v dubnu?

Herní novinky pro mobilní telefony: co je nového v dubnu?

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

13. 4. 2023 12:30

Duben má pro mobilní komunitu připraven opravdu mnoho. Legendární tituly se dočkají pokračování, budeme inovovat fotbal a světlo světa by měla spatřit skutečná mobilní bestie.

Reklama

  • Honkai: Star Rail obohatí rozsáhlý příběh stejnojmenné série
  • Legenda Pocket City se vrací v očekávaném sequelu
  • Fotbal bude oproti Omega Strikers vypadat jako druhořadá zábava na dvorku
  • A Asus představí novou herní mašinu do kapsy

Honkai: Star Rail

Jakoby se s asijskými RPG roztrhl pytel. Každý měsíc se z tohoto odvětví dočkáváme nového mobilního titulu, který stejně dokáže nějak překvapit. Ať už jde o velký otevřený svět, kvalitní příběh či dechberoucí grafiku, je opravdu z čeho vybírat.

Na konci tohoto měsíce, přesněji 26. dubna, žánr obohatí Honkai: Star Rail. Byť se jméno nemusí zdát nikterak známé, série Honkai se již může chlubit třemi velice ceněnými díly série a právě novinka s podtitulem Star Rail má celou sérii ještě více povznést.

Kromě kvalitního příběhu, který je snad již samozřejmostí, láká Star Rail na zbrusu nový otevřený sět, sestávající ze tří velkých lokací. Hráči budou moci prozkoumat vzdálenou vesmírnou stanici Herta, obří zasněžené město Jarilo-VI či megaloď Xianzhou Luofu.

Inovace se dočká i soubojový systém, který nebude představovat takové to sekání bez myšlenek, ale půjde o tahové souboje ve stylu starších Final Fantasy. Tomu se podobá i přístup ke společníkům, kteří vám v souboji pomohou vlastními specifikacemi a stylem bojování. Je tedy nakonec vše na hráči, jak si svůj tým snů navrhne.

Honkai: Star Rail přijde na konci měsíce na Android i iOS s tím, že se ke zmíněným platformám nakonec přidá i PlayStation. U něj však datum vydání zatím nevíme.

Pocket City 2

Pokud jste už někdy hráli budovatelské strategie jako SimCity Buildlt či jakýkoliv díl ze série City Island, museli jste minimálně slyšet o Pocket City. Co se týče budování města, je na tom Pocket City dost podobně. Liší se však svou jednoduchostí, absencí Pay-to-win mechanik a hlavně možnostmi, které se hráčům hned od začátku naskýtají.

Druhý díl v traileru láká na nové grafické možnosti i ještě více možností stavebních a… Je potřeba chtít něco víc? Snad jen doufám, že opravdu můžete pozorovat město z pohledu běžného občana. Jen tak se procházet vlastním městě sice není činnost, kterou jsem běžně od městské stavebnice čekal, proti ale nejsem.

Pocket City vyjde 8. dubna na Android i iOS a bude dostupné za cenu 129 Kč.

Omega Strikers

Už je to doba, co jsme viděli nějaký fotbalově založený titul. Mobilní verze Rocket League moc slávy nezískala a nejlepšími mobilními hrami zaměřenými na fotball jsou už jen FIFA a Dream League, které vynikají pouze známou značkou. Mobilnímu trhu chybí nějaká bláznivina, která by tento sport trochu pozměnila do akčnější a epičtější podoby.

Právě o takovou věc by se měla pokusit hra Omega Strikers, jenž bere do jedné ruky fotbal, do druhé multiplayer a celé to pak na stole smíchá s hromadou neonů a takovým tím stolním hokejem, který jsme všichni hráli jako děti.

Výsledkem je pak akční fotbalový počin, kde se týmy po třech snaží dostat svůj míč do soupeřovy branky v takové rychlosti, že vaše reflexy pak budou na úrovni medojeda při vražedném tažení. 

Ke všemu je třeba ještě připočíst běžné používání magie, násilí a dalších forem nesportovního chování. Bude to zkrátka jízda.

Omega strikers přijde 27. dubna, a to na Android, iOS, PC i Nintendo Switch. Zároveň titul nabízí plnou podporu cross-play, takže si hru můžete užívat ať už jste na cestách, nebo v kanceláři.

Asus ROG Phone 7

Asus trochu pozměnil plány a na konci března vydal prohlášení, že obvykle letní představení svých vlajkových herních telefonů uskuteční už v dubnu. Konkrétně to bude 13. dubna a můžeme očekávat opravdu mnoho. Za poslední roky se Asus snaží své telefony co nejvíce ozvláštnit.

Tento trend bude pravděpodobně pokračovat i v tomto roce. Můžeme se tedy těšit na ještě více RGB efektů, externí displej by mohl podstoupit upgrade na nějaké další vychytávky a příslušenství též jistě nebude na škodu.

Výkon bude mít na starosti vlajkový procesor Snapdragon 8+ Gen 2, jenž snad nebude kopírovat problémy svých předchůdců (s výjimkou 8+ Gen 1) a poskytne vysoký a stabilní výkon za každých podmínek. Nabízí se i otázka, jestli se s posunem data vydání nové série ROG Phone neposouvá i vydání nové řady superrychlých procesorů. Inu, počkejme a uvidíme 13. dubna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama