Přípravu na mistrovství světa zahájili čeští hokejisté výhrou 6:2 nad Německem. Útočník Flek vstřelil dva góly

Čeští hokejisté vyhráli v utkání Euro Hockey Challenge v Kasselu nad domácím Německem přes úvodní inkasovaný gól 6:2. Branky dali útočníci Jakub Flek, jenž se prosadil dvakrát, David Tomášek, Roman Horák, Ondřej Beránek a Filip Chlapík. Druhý vzájemný souboj mezi domácími Němci a svěřenci kouče Kariho Jalonena je na programu v sobotu, hrát se bude ve Frankfurtu nad Mohanem od 17 hodin.

Kassel (Německo) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká hokejová reprezentace se raduje ze vstřeleného gólu do branky Německa

Česká hokejová reprezentace se raduje ze vstřeleného gólu do branky Německa | Foto: Swen Pförtner | Zdroj: Profimedia

Brankář Dominik Pavlát při své reprezentační premiéře inkasoval v deváté minutě, kdy ho překonal Tobias Eder. Český tým odpověděl zásluhou Fleka až před polovinou utkání, vedoucí gól vstřelil Tomášek ve 35. minutě. Ve třetí části skórovali Horák a znovu Flek shodně v oslabení, pak snížil Jonas Müller, ale Beránek s Chlapíkem definitivně rozhodli.

České hokejistky otočily čtvrtfinále proti Finkám. Po výhře 2:1 si na mistrovství světa zahrají o medaile

Číst článek

1. třetina

Už ve druhé minutě slavil gól krátce Flek, jenže předčasně - po Kučeříkově přihrávce zazvonil pouze na levou tyčku branky střežené gólmanem Franzrebem. Po pěkně sehraném rychlém kontru byl pak v dobré pozici k zakončení kapitán Jordán, i kvůli Bokkově faulu však nezakončil přesně. Početní výhoda však Čechům nevyšla.

Pak si přesilovku zkusili také Němci po Tomáškově prohřešku. Hrabík v oslabení tváří v tvář Franzrebovi pálil nad. Jen čtyři sekundy před koncem trestu sklepl Nowakův pokus pohotově Eder a Němci šli do vedení. V 17. minutě zahrozil tečující Lenc, ještě před přestávkou mohl naopak zvýšit domácí kapitán Noebels, střelou z kruhu však Pavláta nepřekonal.

2. třetina

V končící 23. minutě zakončil povedenou individuální akci Fleischer, Pavlát vytěsnil nebezpečnou střelu pravým betonem. O chvilku později měl národní tým k dispozici další přesilovku, ale Franzreba během ní vůbec neohrozil. Ve 28. minutě však těsně bráněný Špaček udržel kotouč, bekhendem ho poslal do jízdy Flekovi, ten zavěsil pod horní tyčku a tentokrát už mohl slavit naplno - 1:1.

Češi po vyrovnání přeřadili na vyšší rychlostní stupeň. Ve 32. minutě měl Franzreb plné ruce práce, aby zlikvidoval tečovaný pokus Zámorského od modré čáry. Na začátku 35. minuty dokonal obrat Tomášek povedeným bekhendem poté, co mu předložil puk za brankou bojující Flek. Eder pak měl v dobré pozici při přesilovce možnost srovnat krok, Palát ho však vychytal.

3. třetina

Hned v úvodu třetího dějství ujel domácím při Špačkově vyloučení Horák a chytrým zakončením zvýšil na 3:1 pro hosty. Soramies mohl už při hře v plném počtu odpovědět, z prostoru mezi kruhy však Pavláta nepřekonal. Podobně jako Horák to zkoušel při zakončení svého úniku i Flek, Franzreb se už ale nachytat nenechal.

Právě Flek dostal ale možnost k nápravě, když ho v oslabení vyslal do dalšího sóla Horák, a tentokrát už minisouboj se strážcem německé branky vyhrál. Müller sice zanedlouho snížil, ale na dramatickou koncovku přes snahu Němců nedošlo. Beránek přidal pojistku a v samém závěru trefil prázdnou branku Chlapík.

Zápas Euro Hockey Challenge v Kasselu (Německo):

Německo - Česko 2:6 (1:0, 0:2, 1:4)
Branky a nahrávky: 9. T. Eder (Nowak, Karachun), 52. J. Müller (Tuomie, Fleischer) - 28. Flek (M. Špaček), 35. Tomášek (Flek), 41. Horák, 50. Flek (Horák), 58. O. Beránek (Moravčík, Černoch), 59. Chlapík (M. Špaček). Rozhodčí: Hunnius, Polaczek - Jürgens, Cepik (všichni Něm.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 3800.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme