Čeští hokejisté vyhráli v přípravě na mistrovství světa i počtvrté, v odvetě udolali Slováky 3:2 na nájezdy

Čeští hokejisté i podruhé v Euro Hockey Challenge porazili Slovensko. Po čtvrteční výhře 5:1 zvítězili svěřenci trenéra Kariho Jalonena opět v RT Torax Aréně 3:2 po nájezdech a uspěli i ve čtvrtém utkání finální přípravy na mistrovství světa. Vítězný gól v rozstřelu si připsal Radan Lenc.

Video Ostrava (Aktualizováno: 20:10 21. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka v zápase proti Slovensku

Vladimír Sobotka v zápase proti Slovensku | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Podobně jako ve čtvrtek se dostal český tým rychle do vedení a skóre otevřel už po 77 sekundách. Tomášek našel zpoza branky mezi kruhy nepokrytého Horáka, který zamířil k levé tyči.

Ve 14. minutě odpověděli Slováci v přesilové hře. Po Lantošiho přihrávce zblízka neprostřelil Hrubce Čacho, ale z dorážky vyrovnal Baláž. O chvíli později mohl po Špačkově přihrávce opět z pozice mezi kruhy vrátit Jalonenovu výběru náskok Lenc, ale Škorvánkovi pomohla horní tyč.

Ve 23. minutě už se hráč jönköpingské HV 71 dočkal branky. Při Sukeľově vyloučení jej našel zpoza branky před brankovištěm Horák a Lenc zamířil k pravé tyči.

V čase 27:57 bylo äle vyrovnáno. Takáč vyslal z obranného pásma na útočnou modrou čáru Faška-Rudáše, který si zpracoval puk ze vzduchu a trefil levý horní roh Hrubcovy branky.

Ve 46. minutě se ocitl sám před Hrubcem Lunter, ale byl ještě tísněný Sobotkou a neuspěl. Český gólman si poradil s Čachovou střelou i Takáčovou dorážkou. V polovině třetí třetiny po Ivanově šanci hodil puk do branky rukou Baláž, sudí Mrkva s Kubičíkem si to u videa ověřili a gól neplatil.

Strhnout vedení na českou stranu mohli v 54. minutě Kundrátek a Beránek, ale duel dospěl do prodloužení. Slováci se v nastavení ubránili při Gernátově vyloučení. Nájezdy neodvrátil z úniku Smejkal, který neprostřelil Škorvánka pokusem mezi betony, ani na druhé straně Lantoši. Dostal se sám před Hrubce, ale po forhendovém blafáku jeho levý beton nepřehodil.

V nájezdech se za český tým prosadili Špaček a Lenc, Hrubce překonal jen Pánik parádní fintou bekhendem s čepelí otočnou k ledu.

Český tým se na třetí týden přípravy sejde opět v pondělí v Brně a v dalším duelu Euro Hockey Challenge se představí ve čtvrtek ve Vídni proti Rakousku. Odveta se potom odehraje v sobotu v Brně.

Česko - Slovensko 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. R. Horák (Tomášek, Horký), 23. Lenc (R. Horák, Sobotka), rozhodující sam. nájezd Lenc - 14. J. Baláž (Čacho, Lantoši), 28. Faško-Rudáš (Takáč). Rozhodčí: Mrkva, Kubičík - Lederer, Axman (všichni ČR). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 2946

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme