Oficiální zahájení letošní sezóny je tu. Zoopark připravil pro tisíce návštěvníků řadu soutěží
Návštěvníci zooparku nyní mohou sledovat, jak řada ptáků zakládá své rodiny. Foto: Jana Mesteková
Co se chystá

Chomutov – Slavnostní zahájení hlavní sezony v chomutovském zooparku se už roky pojí s dubnovými oslavami Dne Země. Nejinak tomu bude letos, zoopark má již na sobotu 22. dubna pro návštěvníky přichystaný pestrý mix atrakcí. Tradiční a oblíbené stálice v programu doplní i několik novinek.

Jednou z nich bude stánek s ochutnávkou hmyzu. Návštěvníci u něj budou moci zjistit, jak chutnají například jedle upravené larvy potemníka moučného. „Podobné nevšední zážitky jsou v poslední době hodně vyhledávané, proto ho chceme nabídnout i návštěvníkům naší akce,“ říká k zajímavé novince ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Centrem oslav bude opět areál dětské zoo s prodejními stánky, nafukovacími atrakcemi a hlavním pódiem. Především děti si tu užijí pohádky v podání nezávislého Divadla 100 opic, od 15 hodin je pak připraven koncert písničkáře Vojtaana, kterého mnozí znají také jako stand-up komika. Jeho rapové songy jistě pobaví i rodiče.

Zábava však na návštěvníky čeká i v dalších koutech areálu. Na statku domácích zvířat budou k vidění ukázky nejrůznějších řemesel, lidé tu budou moci nakouknout pod ruce třeba kováři, přadleně či dráteníkovi. K tomu bude příjemně vyhrávat kapela Meet Your Street, kterou pravidelní návštěvníci zooparku znají již z předchozích akcí. Louku za statkem pak bude mít pro sebe a své dravce vyhrazenou sokolnice Rozárka z Jiříkova.

Tradičním stanovištěm je také terasa nad plameňáky, kde své dalekohledy opět rozestaví Astronomická společnost Chomutov. Více živo bude také u zooshopu, posezení na terase tu hudbou ve stylu dixieland podkreslí skupina BRASS Band. „Další stánky a atrakce budou rozmístěné okolo správní budovy a chybět samozřejmě nebude malování na obličej, zdobení perníčků nebo cukrová vata,“ doplňuje ředitelka. Milovníci hmyzího světa si pak jistě nenechají ujít přednášku Pavla Krásenského na téma Podivuhodný svět pavouků, která začíná ve 14 hodin v kinosále.

Přestože hlavní program v dětské zoo je soustředěný na odpoledne, již od rána budou v zooparku probíhat komentovaná krmení, jezdit budou i zoovláček Amálka a Safari Expres. Navíc prvních sto návštěvníků, kteří u pokladny odevzdají malý elektrospotřebič k ekologické likvidaci, získají dětskou vstupenku zdarma. „Snažili jsme se připravit program tak, aby u nás mohly rodiny strávit celý den a bavili se všichni členové. Věřím, že lidé budou domů odcházet spokojení a plní příjemných zážitků,“ uzavírá pozvánku na Den Země Věra Fryčová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru