TIPY NA VÍKEND: Vyrazte na prohlídky památek, nebo třeba offroadové mistrovství!
Zámek Duchcov. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Ústecký kraj - Máme pro vás další várku víkendových tipů. Nepodařilo se vám zatím vymyslet, co budete o víkendu dělat? V našem přehledu si určitě vyberete!

Teplicko:

NPÚ slaví 20 let - zámek Duchcov
22. - 23. 4. 2023, 10:00, zámek Duchcov
V letošním roce slaví Národní památkový ústav dvacet let od svého založení. Na Státním zámku Duchcov proto přicházejí s malým dárkem pro návštěvníky. O nadcházejícím víkendu, od soboty 22. dubna do neděle 23. dubna, budou mít všechny děti do 17 let včetně, vstup zdarma. Na výběr je prohlídkový okruh Valdštejnů, kde jsou k vidění například zajímavé sběratelské kousky ze sbírek původních majitelů. Dalším okruhem je trasa Casanova na zámku s různými zajímavostmi o světoznámém knihovníkovi. Třetí možností je prohlídkový okruh bez průvodce s názvem Okouzlení antikou. Zámek je o víkendu otevřený od 10 do 16 hodin.

Ústecko:

NPÚ slaví 20 let - Státní zámek Velké Březno
22. - 23. 4. 2023, 10:00, zámek Velké Březno
Národní památkový ústav letos slaví 20 let od založení. Připravil malý dárek – vstup pro děti do 17 let včetně zdarma, a to o víkendu 22.–23. dubna v návaznosti na Mezinárodní den památek. Navštivte prohlídkový okruh Venkovské sídlo nebo Zámek na penzi. Otevřeno máme od 10 do 16 hodin. Prohlídka bude ozvláštněna výstavou květin. Sleva bude odečtena na pokladně nebo v nákupním košíku po zadání slevového kódu „2023“.

Žatecko a Lounsko:

NPÚ slaví 20 let – zámek Stekník a Krásný Dvůr
22. - 23. 4. 2023, 10:00, zámek Stekník a Krásný Dvůr
Národní památkový ústav si letos připomíná 20 let své existence a k tomuto výročí připravil dárek pro ty nejmenší. V tyto dny budou mít všechny děti, kterým ještě nebylo 18 let, vstup zdarma.
Vstupné dle aktuálního ceníku, děti do 18 let zdarma.

Offroadové mistrovství ČR a SR
22. - 23. 4. 2023, 10:00, Bezděkov a Žatec
„Spanilou jízdou“ a doprovodným programem začala akce v Žatci už v pátek 21. dubna. V sobotu pak od 10 hodin dopoledne začínají samotné závody. Soutěžit se bude v několika kategoriích v náročném terénu v Bezděkově u rybníka. Kromě motoristického a sportovního adrenalinu čeká diváky i bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Večer to např. bude koncert rockových kapel Potěr, Najust, Schlak a dalších.
Vstupné 150 korun.

Ukliďme hradby
22. 4. 2024, 10:00, Žatec
Městská knihovna Žatec zve všechny bez rozdílu věku na akci Ukliďme hradby. Dobrovolníci uklidí odpadky okolo městských hradeb ve městě.
Vstupné není.

Vernisáž betlémů a divadélko
22. 4. 2023, 16:00, Žatec
V sobotu v Mederově domě budou k vidění betlémy betlémářů Miroslavy a Jana Barešových. Součástí programu je i představení žatecké Jitřenky Loutkový betlém, což je krátké vánočně laděné divadélko o narození Ježíška.
Vstupné dobrovolné.

Karlovarsko:

Herní sobota
22.4. 2023, 9:00, Ostrov
Máte rádi deskové hry? Rádi byste si zahráli, ale nemáte dostatek lidí nebo s kým hrát? Pak přijďte v sobotu do Městské knihovny v Ostrově.
Vstupné neuvedeno.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru