Společnost Teijin Automotive Technologies dodává klíčové díly exteriéru pro nový Lotus Emira

Jestli jste viděli zbrusu nový Lotus Emira, pravděpodobně jste si všimli jeho dramatického stylu exteriéru. Úhledný exteriér tohoto prémiového sportovního vozu s motorem mezi nápravami je zčásti umožněn použitím pokročilých kompozitních panelů exteriéru poskytovaných firmou Teijin Automotive Technologies. Konkrétně dodává Teijin Automotive Technologies pravé a levé dveře; pravé a levé panely zadní části vozu a vnitřní, vnější a spodní pouzdra pro záďové dveře.

Tato tisková zpráva obsahuje multimediální prvky. Celou zprávu najdete zde: https://www.businesswire.com/news/home/20230426005011/cs/

Dveře, zadní část vozu a vnější panely záďových dveří jsou vyráběny za použití patentovaného materiálu společnosti, TCA Ultra Lite®. Tento materiál s povrchem třídy A a s nízkou hustotou je až o 43 procent lehčí než tradiční kompozitní materiál a má přibližně stejnou váhu jako hliník. Ale protože je to tlakově tvarovaný kompozit, může docílit dramatická vyjádření stylu, která nejsou s lisovaným kovem možná, a je odolný proti promáčknutí a korozi. Tento oceňovaný materiál se vyrábí na moderní kompaundní lince firmy pro kompozity lisované do plátů (SMC) v Pouancé ve Francii.

Specifická designová vyjádření zahrnují vyseknutou část ve dveřích, která vede proud vzduchu směrem k sání, jež je nalisované do panelu zadního prostoru. Tato konstrukce slouží dvojímu účelu, poskytuje přívod vzduchu a chlazení motorového prostoru.

„Panely karoserie vozu Lotus Emira musely vyhovět mnoha požadavkům, včetně aerodynamické konstrukce a stylu, ale také musely být lehké, pevné a s povrchovou úpravou vysoké kvality v třídě A,“ řekl výkonný ředitel dodávek pro vozy Lotus Paul Tedstone. „Použitím kompozitů s lehkou váhou na panely karoserie včetně dveří, jsme byli schopni zkombinovat všechny technické a stylistické požadavky do omračující konstrukce tohoto oceňovaného sportovního vozu.“

Vnitřní panely pro zadní dveře jsou vyrobeny z kompozitu SMC o nízké hustotě a příslušné konstrukční kvalitě, který se vyznačuje obsahem skelných vláken optimalizovaným pro pevnost. Všechny vnější panely jsou pro Lotus dodávány s vodivým základním nátěrem a interiérový panel zadních dveří je dodáván s černým texturovaným potahem. Všechny díly se vyrábějí v zařízení společnosti Teijin Automotive Technologies v lokalitě Leça do Balio v Portugalsku.

„Příležitost být součástí této ikonické značky vozidel, přinášející na trh zbrusu nový, dynamický sportovní vůz, bylo pro nás vzrušující,“ řekl generální ředitel Teijin Automotive Technologies Chris Twining. „Naše ultralehké kompozitní materiály třídy A vylepšují vzhled i výkon tohoto prémiového vozidla s exotickým vzhledem.“

Technologie Ultra Lite společnosti Teijin Automotive Technologies užívá patentované bublinky zušlechtěného skla k náhradě některých CaCO3 (uhličitanů vápenatých sloužících jako plnivo polymerů), což pryskyřici umožňuje přilnout k formě a zvýšit meziplošnou pevnost mezi bublinkou a pryskyřicí. Tato technologie úpravy vede k robustnější pryskyřičné směsi, což činí lisované díly odolnější vůči poškození při manipulaci, k prevenci mikrotrhlin, které způsobují praskání, důlky a vyboulení barvy a zvyšuje přilnavost barvy a vazební charakteristiky.

TCA Ultra Lite nabízí výrobcům automobilů příležitost docílit povrchové úpravy třídy A s materiálem, který je odolný proti korozi, promáčknutím a vmáčknutím, což v konečném důsledku poskytuje zákazníkovi vozidlo, jež nerezaví a nebude předmětem škrábanců a promáčknutím, jaké kazí povrch každého kovového panelu vozidla.

O společnosti Teijin Automotive Technologies

Teijin Automotive Technologies se specializuje na vývoj a výrobu pokročilých kompozitních dílů – s obsahem uhlíkových a skelných vláken – pro globální obory automobilismu a dopravy a je integrální součástí společností skupiny Teijin Group. Společnost je světovým lídrem ve vytváření kompozitů s cílem dodávat výrobcům aut lehké a trvanlivé výrobky, které umožňují flexibilitu konstrukce a balení. Společnost Teijin Automotive Technologies se sídlem v Auburn Hills, Michigan, USA má 29 provozů v 8 zemích a zaměstnává víc než 5000 lidí. Pro více informací navštivte Teijinautomotive.com.

O Teijin Group

Společnost Teijin (TSE: 3401) je technologicky zaměřená globální skupina nabízející pokročilá řešení v oblastech s environmentální hodnotou; jistota, bezpečnost a zmírnění katastrof; v oblastech demografických změn a zvyšování povědomí o zdraví. Původně založená jako první výrobce umělého hedvábí v Japonsku v roce 1918, se Teijin vyvinula do jedinečného podniku zahrnujícího tři klíčové oblasti podnikání: vysoce výkonné materiály zahrnující aramid, uhlíková vlákna a kompozity a také zpracování pryskyřic a plastů, fólie, polyesterová vlákna a úprava materiálů; zdravotní péče včetně farmak a vybavení pro domácí zdravotní péči o kosti a klouby, respirační a kardiovaskulární/metabolické nemoci, ošetřovatelská péče a předsymptomatická zdravotní péče; a IT včetně řešení typu B2B pro lékařské, podnikové a veřejné systémy, stejně jako tematické balíky softwaru a online služby B2C pro digitální zábavu. Hluboce oddaná svým investorům, jak vyjadřuje prohlášení značky „Humánní chemie, humánní řešení,“ chce být Teijin společností, která podporuje společnost budoucnosti. Skupina se skládá z asi 170 společností a zaměstnává asi 20.000 lidí napříč 20 zeměmi po celém světě. Skupina Teijin vykázala za fiskální rok, který skončil 31. března 2022, konsolidovanou tržbu v hodnotě 926,1 miliardy JPY (7,2 miliardy USD) a celková aktiva v hodnotě 1207,6 miliardy JPY (9,4 miliardy USD).

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Zdrojovou verzi najdete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230426005011/cs/

Kontakty:

Kim Zitny

+1 248.535.6944

kim.zitny@teijinautomotive.com

Zdroj: Teijin Automotive Technologies

Klíčová slova USA-automoto-motorismus-Teijin Automotive Technologies

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.