Druhé kolo letošní série Truck Trial míří do Ústeckého kraje! Těšte se na bláto a černý dým
TRUCK TRIAL JE DIVÁCKY VELMI ATRAKTIVNÍ. FOTO: TRUCK TRIAL.CZ
Co se chystá

Braňany – Už 25. soutěžní sezóna otevřeného Mistrovství ČR v Truck Trialu bude pokračovat o víkendu 29. a 30. dubna v Braňanech u Mostu. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií.

V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní.

Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák," podotýká mluvčí Michaela Kovářová.

Při pokračování sezóny diváci uvidí nejenom stálé "trialisty", ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové. Mistrovství ČR v Truck trialu se skládá letos ze šesti soutěžních víkendů. Další lokality budou v Kunštátu na Blanenku, Mohelnici, Vřesová u Sokolova. Nově pak ve Valašském Meziříčí a Braňanech u Mostu. Veškeré termíny závodů, novinky, loňské výsledky a fotogalerie najdete na stránkách www.trucktrial.cz či na sociální síti soutěže ZDE.

Vstupenky na akci na jeden den přijdou dospělého na 300 Kč, dítě na polovinu. Děti do 6 let zdarma. Počítejte s parkovným na celý den za 50 Kč.

Aktuální kalendář soutěže:

2. 29.-30.4.2023 Braňany u Mostu (Ústecký kraj)

3. 20.-21.5.2023 Mohelnice (Olomoucký kraj)

4. 17.-18.6.2023 Vřesová u Sokolova (Karlovarský kraj)

5. 12.-.13.8.2023 Kunštát na Blanensku (Jihomoravský kraj)

6. 9.-10.9.2023 Valašské Meziříčí (Zlínský kraj)

A jak popisují milovníci tohoto motoristického odvětví, co je Truck trial?

Je to sport, který je o jezdeckém umění, o tom jak překonat zdánlivě nepřekonatelné. Na všech závodech se projíždí abnormálně těžký terén, někdy i uměle vytvořený. Není to jen o zdolání prudkého svahu, je to o tom se v tomto terénu orientovat a projet stanovenou sekci a umístěné branky i za cenu, že nevíte, zda zákony o zemské přitažlivosti budou platit, nebo jej posunete o něco dál. Pokud to nevyjde, poperete se s těmito zákony příště znovu. Otázku, zda se v sekci, kde je plno bahna i vody „utopíte", nebo úspěšně projedete, si většinou závodníci pokládají až po závodě. Pro toho, kdo projede, je to otázka zcela jasná, pro toho, kdo neprojede, je to výzva, jak takové náročné úseky pokořit příště. Protože hranice, o které si člověk myslí, že je nepřekonatelná, je ve skutečnosti mnohem, mnohem dál. Nic pro slabé nátury. Je to sport pro opravdu silné jedince.

Soutěž probíhá v 7. kategoriích.

S1 - MB Unimog, Tatra 805

S2 - MB Unimog, IFA W50, Avia, Praga, Viza ROSS

S3 - Tatra 138, Praga V3S, Liaz, Viza ROSS

S4 - Tatra 813 a 815 6x6, Ural

S5 - Tatra 813 8x8

P1 a P2 kategorie malých a velkých unikátních prototypů, kdy každý z vozů je originál.

Průběh soutěže v Braňanech u Mostu:

Datum: 29. a 30. dubna 2023

Místo: PÍSKOVNA KERAMOST / BRAŇANY U MOSTU / okres Most (Nová lokalita v Ústeckém kraji)

Program: 

SOBOTA

09:00 – 09:15 Rozprava a zahájení závodů

09:15 – 18:00 Soutěže v sekcích

18:30 – 19:30 Vyhlášení výsledků za předchozí závod.

20:00 – 01:00 Diskotéka s Karlem Fialou (regionální moderátor a dj)

NEDĚLE

8:30 – 8:45 Rozprava a zahájení závodu

8:45 – 16:00 Soutěže v sekcích

Truck Trial

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru