Připojte se k historicky první on-line diskuzi o vysokorychlostní trati

Máte dotaz k projektu vysokorychlostní tratě (VRT) Moravská brána I? Připojte se k moderované živé debatě. Své dotazy můžete klást jak předem, tak on-line během vysílání. Odpovídat budou náměstek ředitele VRT Marek Pinkava ze Správy železnic a hlavní inženýr projektu Vladislav Šefl z projekčně-inženýrské společnosti AFRY.

"Chat VRT je dalším komunikačním prostředkem pro transparentní a otevřenou diskuzi s veřejností. Tu AFRY po boku Správy železnic v Olomouckém kraji vede od počátku projektu. Zpětná vazba od místních obyvatel, spolků a samospráv je pro úspěšnost projektu nezbytná a vždy nás posunuje dál,“ říká Vladislav Šefl.

Během živého vysílání se zájemci seznámí se stavem projekčních prací a získají odpovědi na své dotazy. Ty mohou zasílat jak předem na e-mail: vrt@spravazeleznic.cz (předmět Chat VRT), tak i on-line během vysílání.

Chat VRT proběhne v úterý 2. 5. 2023 v čase 16:30 – 17:30.

Odkaz na připojení k debatě: https://www.youtube.com/watch?v=__5piA81LAE

Na přelomu roku AFRY spolu se Správou železnic spustily k VRT Moravská Brána I geografický informační systém, tzv. GIS portál. Jeho prostřednictvím sbírají poznatky, náměty a připomínky široké veřejnosti. Ty následně vyhodnocují a zodpovídají.

"GIS portál se nám velmi osvědčil. Občané připojili již přes 80 svých podnětů a o projekt se aktivně zajímají,“ hodnotí Vladislav Šefl. Chat VRT je dalším komunikačním kanálem, který AFRY připravila pro širokou veřejnost.

Architektonická, projektově-inženýrská a konzultační společnost AFRY je zpracovatelem dokumentace pro územní řízení stavby VRT Moravská brána I. Na projektu pracuje od loňského roku.

O AFRY CZ:

AFRY CZ je architektonická, projektově-inženýrská a konzultační společnost s téměř 500 zaměstnanci působící zejm. na českém a slovenském. Disponuje jedinečným rozsahem portfolia, pokrývajícím oblasti architektury, stavebnictví, dopravy, průmyslu, energetiky, infrastruktury, vodohospodářství a životního prostředí. Spadá do silné mezinárodní skupiny AFRY založené v roce 1895, se sídlem ve Stockholmu, s více než 19 000 odborníky ve 40 zemích a projekty ve více než stovce zemí.

Klíčová slova ČR-stavby-železnice-firmy-AFRY-CZ

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje
Stavebnictví, bydlení a reality

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.