V pondělí můžete hejbnout kostrou a zároveň podpořit Kozí dráhu
Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj – Chcete podpořit Kozí dráhu a jste zároveň fanoušky pěší nebo cyklo turistiky? Pak vás bude zajímat akce, kterou spolupořádají Klub českých turistů, TJ Sokol Duchcov, Ústecký kraj a Obec Telnice - Pochod na podporu Kozí dráhy, v pondělí 8. května. Akce bude spojená s nostalgickou jízdou historickým železničním vozem po této trati.

Start i cíl je u nádraží v Telnici od 8 do 14 hodin. Každý účastník dostane na startu pamětní list, který může využít jako jízdenku historickým autobusem karosou do Bohosudova a jako slevu na lanovku na Komáří vížku. V cíli, který je opět na telnickém nádraží, dostane každý z účastníků i pamětní razítko a k zakoupení bude vizitka pochodu.

Pěší trasy jsou v délce 12, 7 a 3 kilometry. Nejdelší vede přes hory do Bohosudova, lanovkou na Komáří vížku, na Habartice, do lokality U Rudného vrchu, na Adolfov, do Zadní Telnice a železniční stanici v Telnici. Středně dlouhá trasa zavede turisty podél Kozí dráhy do Chlumce (bus), na železniční zastávku v Chlumci, k pomníku Nad Žalovem, do Liboňova a zpátky k telnické zastávce. Nejkratší trasa vede lesem do Varvažova, k Oprámu, do Liboňova a zpátky do Telnice.

Pro milovníky cykloturistiky je doporučená trasa v délce 29 kilometrů z Telnice do Chumce, na Komáří Vížku, do Habartic, Adolfova a zpátky do Telnice. Na start se dostanou účastníci Kozí dráhou z Děčína, nebo autobusem, linkou 451 z Mírového náměstí v Ústí. Historický autobus Karosa XT11 převeze účastníky z Telnice do Bohosudova pod lanovku. Nejbližší parkoviště je u železniční stanice v Telnici, bohužel jen s omezenou kapacitou. Informace poskytne zájemcům Dušan Petráš na čísle 603 496 389 (od 3.5.), případně na emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Víkendový provoz na Kozí dráze byl obnovený na jaře loňského roku v úseku Děčín – Telnice a nový spoj dostal název Podkrušnohorský motoráček. Z jednotlivých stanic je možné podnikat zajímavé výlety do Labských pískovců, do Českého středohoří a Krušných hor. Jízdní řád Podkrušnohorského motoráčku pro tento rok je o víkendech a státních svátcích od 1. dubna do 29. října, z Děčína v 7.36, 9.36, 13.36 a v 16.36 a z Telnice v 9.20, 12.20, 16.20 a v 18.20 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru