SPRING Jarní festival vína 2023 - Jaro na plný bobule

Letní sezóna se blíží a s ní přichází také ten pravý čas ochutnat nová vína nejen z Moravy, ale i Rakouska či Francie. To vše přinese první ročník akce SPRING – Jarní festival vína, který se uskuteční od 5. do 8. května před Píseckou bránou na Praze 6.

SPRING přivítá kromě vinařů i jídlo z celého světa. Zavítáme do Francie na tradiční sušené klobásky, proletíme Středomoří, kde si vychutnáme mořské plody a ryby, nebudou chybět ani ústřice. Pro milovníky masa je připraven food truck s burgery a žebry, nebudou chybět ani smažené speciality jako kroule (plněné krokety), bůček na špejli, variace smažených sýrů či belgické hranolky. Pro návštěvníky vyhledávající tradici pak jsou připraveny chlebíčky, avšak nejen tradiční, ale i v novém kabátě. A co by to bylo za speciality k vínu bez pořádného výběru sýrů!

Festival nabídne vedle gastronomických zážitků také ty kulturní. Po celou akce jsou připravena třikrát denně živá hudební vystoupení v podobě folklórních tanečních představení, cimbálové muziky, ale i jazzu, kubánských rytmů a moderního tance. Na pódiu vystoupí například Cimbálová muzika Michala Horsáka, Kapela Roura, dětský folklórní soubor Kytice Praha nebo kapela Pragasón.

SPRING nabídne také mnoho aktivit pro celou rodinu, jako jsou interaktivní výstavu od regionálního muzea v Mikulově nebo koutek kreslení pro děti. Festival bude otevřen každý den od 10,00 do 22,00 hod.

Vstup na festival je zdarma. Více informací o festivalu, včetně programu najdete na oficiálních webových stránkách www.springfestival.fun

Generálním partnerem akce je e-shop Umění vína, partnery jsou Global Assistance, Bobcat, ECODEF, mediálními partnery jsou Rádio BEAT a Radio Kiss.

Kontakt pro média:

Lubo Mikuš, ředitel festivalu

E-mail: info@springfestival.fun

Renata Nejtková, Umění vína

E-mail: renata@umenivina.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-víno-festival-Umění vína

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.