České hokejové hry jako generálka na mistrovství světa. V úvodním zápase čeští hokejisté narazí na Finy

Závěrečnou akcí pro hokejovou reprezentaci před startem mistrovství světa jsou České hokejové hry. Po sérii dvojzápasů s papírově lehčími soupeři čekají na svěřence trenéra Jalonena tři náročnější duely. V Brně se čeští hokejisté postupně utkají s Finskem, Švédskem a Švýcarskem. Světový šampionát startuje v Rize a Tampere v pátek 12. května.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté se v přípravném zápase proti Rakousku radují z vítězného gólu na 2:1. České hokejové hry odstartují zápasem proti Finsku

Čeští hokejisté se v přípravném zápase proti Rakousku radují z vítězného gólu na 2:1. České hokejové hry odstartují zápasem proti Finsku | Foto: Patrik Uhlíř | Zdroj: ČTK

Čeští hokejisté se na startu domácího turnaje pokusí prodloužit sedmizápasovou vítěznou sérii. Ve dvojzápasech s Rakouskem, Německem a Slovenskem jen jednou nevyhráli v základní hrací době a celkem nastříleli 27 branek. Nyní ale čeká výběr trenéra Jalonena podstatně těžší zápasová zkouška.

Prvním soupeřem českých hokejistů na Českých hokejových hrách budou Finové, kteří na poslední turnaj Euro Hockey Tour do Brna přijeli se třemi posilami z NHL. Největšími hvězdami severského výběru budou obránce Olli Määttä z Detroitu a útočník Kasperi Kapanen ze St. Louis.

Pastrňák ani Krejčí na mistrovství světa nepojedou. Národní tým naopak může počítat s Chytilem

Číst článek

Finové v dosavadním průběhu EHT získali 13 bodů a v celkovém pořadí jsou o bod horší než český výběr. V posledních šesti zápasech se svěřenci Jukky Jalonena utkali se severskými soupeři. Dvakrát v nich zdolali Norsko a s Dánskem i Švédskem si výhry podělili.

Vejmelka v bráně

Čeští hokejisté nastoupí ve čtvrtek na Českých hrách v Brně proti Finsku v brance s Karlem Vejmelkou z Arizony. Odchytá první zápas v přípravě na mistrovství světa v Rize a Tampere po pátečním připojení k výběru kouče Kariho Jalonena. Do sestavy se vrací po zranění nosu a zubů ze čtvrtečního duelu ve Vídni kapitán Roman Červenka, jenž od pondělka opět s týmem trénuje s celoobličejovým krytem.

Stejně jako Vejmelka se zařadí do hry poprvé útočník Dominik Kubalík z Detroitu, obránce Ronald Knot z Tucsonu z AHL a z mistrovského Třince zadák Jakub Jeřábek. Na pozici třináctého útočníka bude připravený Daniel Voženílek také z kádru extraligového šampiona. Knot se zapojil do přípravy stejně jako Vejmelka v pátek, Kubalík s Voženílkem po pondělním srazu a Jeřábek v úterý.

Krýt záda Vejmelkovi bude Šimon Hrubec a na tribuně zůstane Marek Langhamer. Mimo sestavu vedle Jakuba Zbořila z Bostonu, který po středečním příletu dnes absolvoval s týmem rozbruslení, zůstanou další obránci David Jiříček, David Němeček a další útočníci Ondřej Beránek, Michal Kovařčík, Radan Lenc, Roman Horák a Hynek Zohorna. Zápas začne v 18.20 a ve vysílání Radiožurnálu Sport ho uslyšíte v přímém přenosu, Radiožurnál nabídne reportážní vstupy. 

Pravděpodobná sestava Česka v zápase proti Finsku

Vejmelka - Kempný, Kundrátek, Ščotka, Jordán, T. Dvořák, Košťálek, Jeřábek, Knot - Červenka, M. Špaček, D. Kubalík - Tomášek, Sobotka, Smejkal - Hyka, L. Sedlák, Chlapík - Flek, Černoch, M. Kaut - D. Voženílek.

rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme