V Kyjevě zněly exploze, Ukrajina hlásí sestřelený dron. Od minulého útoku uplynulo 14 hodin

Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila ve čtvrtek večer nad Kyjevem bezpilotní letoun. Napsala to ukrajinská média s odvoláním na místní úřady. V metropoli a také v Kyjevské oblasti zněly večer sirény varující před hrozbou ruských vzdušných úderů a zároveň agentury Reuters a AFP informovaly, že ve městě jsou slyšet exploze. Kyjevská správa podle serveru RBK-Ukrajina uvedla, že ve městě byly aktivní systémy protivzdušné obrany.

Sledovali jsme online Kyjev (Aktualizováno: 20:56 4. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2023-05-04t175907z_1_230504-200427_afo.JPG

Kyjev zažil ruské útoky během tří květnových nocí ze čtyř, upozornil šéf vojenské správy | Foto: Stringer | Zdroj: Reuters

„Během posledního leteckého poplachu byl nad Kyjevem spatřen bezpilotní letoun. Protivzdušná obrana cíl sestřelila. Nejsou k dispozici žádné informace o obětech nebo o škodách na obydlích či infrastruktuře,“ napsal později na telegramu šéf vojenské správy v ukrajinském hlavním městě Serhij Popko s poznámkou, že informace se upřesňují.

Svědci slyšeli střelbu a opakované silnější exploze poblíž centra Kyjeva, popisoval dříve Reuters. Někteří obyvatelé podle agentury viděli ve vzduchu bezpilotní letoun. Reportér AFP popsal, že viděl dron, který se snažila sestřelit protivzdušná obrana.

Zvyky explozí a střelba byly v Kyjevě slyšet asi 20 minut, poznamenala stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Letecký poplach mezitím ve městě i oblasti podle ukrajinské aplikace upozorňující na riziko vzdušných úderů skončil.

Server Ukrajinska pravda poznamenal, že od předchozího poplachu uplynulo v metropoli přibližně 14 hodin. Rusko i v noci na čtvrtek útočilo na Kyjev a také na Oděskou oblast na jihu země bezpilotními letouny íránské výroby, většinu z nich protiletecká obrana zničila. Mrtví ani zranění hlášeni nebyli.

Kyjev zažil ruské útoky během tří květnových nocí ze čtyř, upozornil dříve Popko s tím, že nálety v noci na čtvrtek byly nebývale intenzivní. Ruské invazní síly podle něj na hlavní ukrajinské město zřejmě zaútočily i raketami, patrně balistickými, které se protivzdušné obraně také podařilo zlikvidovat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme