Zákazníci společnosti Tesco darovali v jarní sbírce potravin 62 tun potravin a drogerie. Řetězec navíc přidá potravinovým bankám balíčky v hodnotě přes 200 000 korun

Do jarní sbírky potravin se v sobotu 22. dubna zapojily všechny obchody sítě Tesco, v nichž se podařilo vybrat 62 tun potravin a drogerie. Až do úterý 2. května probíhala sbírka také přes Tesco Online nákupy, kde zákazníci darovali dalších 13 tun potravin a drogerie prostřednictvím tzv. balíčků pomoci. Nově mohli zákazníci předpřipravené balíčky s trvanlivými potravinami zakoupit i ve vybraných obchodech. Potravinové balíčky, které se během sbírky neprodaly, daruje Tesco potravinovým bankám.

Sbírka potravin patří mezi největší charitativní akce v České republice a po celé zemi jsou do ní zapojeny tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen a neziskových organizací. Během soboty v den sbírky darovali Češi ve všech řetězcích celkem 438 tun potravin a drogistického zboží, což dokládá, že Češi i v tomto ekonomicky náročném období myslí na lidi v nouzi a pomáhají jim.

"Chtěla bych poděkovat všem zákazníkům za projevenou solidaritu, ať už se zapojili fyzicky v obchodech Tesco, nebo v rámci služby Tesco Online nákupy. I v současné složité době se nám podařilo za jeden den vybrat 62 tun zboží, které poputuje nejvíce potřebným. Jako společnost navíc darujeme potravinovým bankám 1 200 balíčků trvanlivých potravin v celkové hodnotě 238.000 korun," říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka společnosti Tesco Česká republika.

Darované zboží je už nyní z velké části ve skladech potravinových bank, odkud se bude následně distribuovat přes více než 1100 odběratelských charitativních organizací všem potřebným. Potraviny pomohou opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením.

Více informací o sbírce potravin najdete na https://itesco.cz/sbirka-potravin/ nebo na https://www.sbirkapotravin.cz/

Kontakt pro média: press@itesco.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-sociální-potraviny-trh-charita-sbírka-Tesco-Adison

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Obchod, marketing
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.