Knight-Hennessy Scholars vyhlašuje dosud nejpočetnější kohortu nových stipendistů pro rok 2023

Šestou kohortu stipendistů Knight-Hennessy Scholars tvoří 85 nových stipendistů reprezentujících 29 zemí, kteří budou studovat v 38 postgraduálních studijních programech Stanfordovy univerzity.

Stipendijní program Knight-Hennessy Scholars na Stanfordově univerzitě dnes oznámil svou dosud největší kohortu 85 nových stipendistů pro rok 2023. Novou kohortu tvoří studenti z 29 zemí, kteří budou studovat v 38 postgraduálních programech na všech sedmi stanfordských postgraduálních fakultách. Vůbec poprvé jsou mezi nimi stipendisté z Maďarska, Malawi, Nizozemska, Ruska, Sierry Leone a Turecka.

Knight-Hennessy Scholars je multidisciplinární, multikulturní stipendijní program pro absolventy vysokých škol. Stipendisté programu Knight-Hennessy získají až tříletou finanční podporu na postgraduální studium na Stanfordu a příležitost zapojit se do aktivit, které je připraví na to, aby se stali vizionářskými, odvážnými a spolupracujícími lídry, schopnými řešit složité problémy současného světa. Stipendisté jsou vybíráni na základě prokázaného nezávislého myšlení, cílevědomého leadershipu a občanského smýšlení; jsou zastoupeni na všech sedmi stanfordských fakultách a na všech katedrách.

"Stipendisté Knight-Hennessy získávají ve stále složitějším světě znalosti, dovednosti a komunitu potřebnou k řešení našich největších problémů – od klimatických změn přes imigraci až po rovnost ve zdravotní péči a vzdělávání – a ještě mnohem více," uvedl John L. Hennessy, emeritní prezident Stanfordovy univerzity a ředitel nadačního fondu rodiny Shriram v rámci programu Knight-Hennessy Scholars. "Věřím, že pomohou vybudovat lepší budoucnost pro nás všechny."

Program Knight-Hennessy Scholars připravuje nové vedoucí osobnosti, které cítí závazek k vyššímu dobru a jsou připraveny stát v čele smysluplných změn. Program King Global Leadership je hlavní součástí programu Knight-Hennessy Scholars a nabízí širokou škálu seminářů, přednášek, projektů a zážitků, které obohacují postgraduální studium stipendistů a pomáhají jim dosáhnout jejich vůdčích cílů.

Mezi stipendisty pro rok 2023 je 51 % žen a 41 % držitelů pasu cizí země. Třiašedesát procent amerických stipendistů se identifikuje jako osoba jiné barvy pleti a osm procent z nich sloužilo v americké armádě. Stipendisté získali vysokoškolské tituly z celkem 17 mezinárodních a 38 amerických institucí. Devatenáct procent z nich je prvním členem své rodiny, který navštěvuje vysokou školu. Aktuální šestá kohorta zvyšuje počet stipendistů zařazených do programu od inaugurační kohorty z roku 2018 na celkem 425.

"Naši stipendisté mě dnes a denně inspirují," řekla výkonná ředitelka Knight-Hennessy Scholars Tina Seeligová. "Jejich rozmanitost je naší devízou. Během svého působení u nás si stipendisté KH vybudují neuvěřitelnou komunitu, která rozšiřuje jejich svět a posiluje jejich potenciální dopad. Velmi se těším, až přivítáme naši kohortu pro rok 2023."

Přihlášky do kohorty stipendistů Knight-Hennessy Scholars pro rok 2024 bude možné podávat od 1. června 2023 do 11. října 2023. Zájemci o stipendium se mohou zúčastnit online informačních schůzek, kde získají více informací o komunitě, programu rozvoje vůdčích schopností a přijímacím procesu. Program Knight-Hennessy Scholars nemá žádné kvóty ani omezení na základě regionu původu, vysoké školy, studijního oboru nebo profesních aspirací studenta.

V letošním roce obdržel program Knight-Hennessy Scholars celkem 7119 přihlášek, což představuje nárůst o pět procent oproti loňským 6742 přihláškám. Z celkového počtu bylo pro kohortu roku 2023 způsobilých 3733 přihlášek. Způsobilé přihlášky zahrnují ty potenciální stipendisty, kteří podali přihlášku jak do programu Knight-Hennessy Scholars, tak do svého stanfordského studijního programu.

Program Knight-Hennessy Scholars byl vyhlášen v roce 2016 a je pojmenován po Philu Knightovi, MBA '62, filantropovi a spoluzakladateli společnosti Nike Inc. a Johnu Hennessym, předsedovi společnosti Alphabet Inc. a emeritním prezidentovi Stanfordu (2000-2016). Knight-Hennessy Scholars je největší plně dotovaný postgraduální stipendijní program na světě. Více se dozvíte na kh.stanford.edu.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1502473/Knight_Hennessy_Logo.jpg

KONTAKT: Další informace: +1.650.721.0771, khscholars@stanford.edu

Klíčová slova USA-vzdělání-Knight-Hennessy Scholars

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.