Zanedbaní psi shi-tzu se objevují po okolí. Zřejmě někdo ruší množírnu

11. května 2023·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Na různých místech Karlovarského kraje se objevují zanedbaní a špinaví pejsci shi-tzu nebo jejich kříženci. Podle místních někdo ruší množírnu a psů se takhle zbavuje. Naposledy nastala psí invaze v mariánskolázeňském parku Boheminium, kde přibližně patnácti zvířat vyjeli pochytat městští strážníci, policisté i Jaroslava Voltrová, provozovatelka místního psího útulku. Informuje o tom iDnes.cz.

“Mělo tu být asi patnáct psů, odchytili jsme jich šest. V pondělí se ještě podařilo dohledat a odchytit jednoho z uprchlíků. Byl hodně vysílený, asi nebyli zvyklí běhat venku,” popsala Voltrová. Velitel Městské police Mariánské Lázně Jiří Ďurčo to okomentoval tak, že se s něčím podobným ještě nesetkal. “Odchycení psi skončili v útulku,” řekl.

Podle slov Jaroslavy Voltrové byli psi zarostlí, zanedbaní, smradlaví. “Dlouhá srst tohoto plemene se musí pravidelně stříhat a kartáčovat. Ale alespoň nebyli podvyživení, neměli blechy, ani přerostlé drápy,” uvedla. A nebyl to jediný případ. několik dnů předtím se sedm psů přes noc objevilo na zahradě domu v Závišíně a zhruba před týdnem volal o pomoc starosta Čichalova Štěpán Volf, že se v obci Mokrá potuluje dalších asi dvacet psů.

Štěpán Volf podotkl, že někdo patrně likvidoval nelegální množírnu a potřeboval se zvířat zbavit. Pro obec s malým rozpočtem je nález takové spousty bezprizorních psů velký problém. Jak potvrdil krajský policejní mluvčí Jan Bílek, policisté už přijali dvě oznámení a případ řeší. “Kontaktní ještě moc nejsou, ale lepší se to. Mám tu u sebe dvě feny, už se dají pohladit. Vše jsou to mladá zvířata, tak do tří let. Psi nevypadají, že by byli nemocní, nemají zalepené oči, ušní záněty. Myslím, že nebude těžké je udat. Proč se jich majitelé zbavili, to nevím. Je to velmi divné,” konstatuje Voltrová.

Koktejl - další články

Doporučujeme