Den otevřených úlů

Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z. s. pořádá ke Světovému dni včel o víkendu 19.–21. 5. 2023 II. ročník akce Den otevřených úlů.

Pro veřejnost se otevře 34 včelnic napříč Českou republikou a jedna v Žilinském kraji. Seznam včelnic včetně programu připraveného včelaři na jednotlivých včelnicích je na www.otevreneuly.cz.

PSNV je spolek, který se 23 let zaměřuje na vzdělávání včelařů v nových racionálních přístupech k chovu včel. Pořádá letní školy nástavkového včelaření, vydává knihy (v roce 2023 poslední část čtyřdílné učebnice Včelařství I–IV). Od roku 2003 vydává populárně-naučný celostátní měsíčník Moderní včelař. Je zapojen do různých projektů, letos do mezinárodního projektu „Dřív, než bude pozdě“ k možné invazi sršně asijské jako nebezpečného škůdce včel. Poskytuje odbornou garanci výuce učebního oboru Včelař na Středním odborném učilišti Blatná (Jihočeský kraj). Ve dnech 14.–15. 10. 2023 pořádá IX. ročník soutěže Med roku.

Kontakt:

PhDr. Marie Šotolová,

marie.sotolova@psnv.cz

Klíčová slova ČR-chov-včelaři-Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Zemědělství, životní prostředí

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.