V Mykolajivu zasáhli Rusové obytné budovy, píší média. Nad Kyjevem byl vyhlášen letecký poplach

Nad velkou částí Ukrajiny včetně Kyjeva byl v noci na sobotu znovu vyhlášen letecký poplach, uvedla agentura Ukrinform. Ruskojazyčná verze BBC pak informovala o zásazích obytných budov v Mykolajivu na jihu Ukrajiny. Jestli při nich byl někdo zraněn, BBC neuvedla, ukrajinský zpravodajský online server The Kyiv Independent ale s odvoláním na starostu města Oleksandra Sienkevyče píše o třech zraněných.

Sledujeme online Kyjev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náletem ruských dronů těžce poškozená budova v ukrajinském městě Ržiščiv nedaleko Kyjeva

Ruskojazyčná verze BBC informovala o zásazích obytných budov v Mykolajivu (ilustrační foto) | Foto: Národní policie Ukrajiny | Zdroj: Reuters

Leteckou pohotovost začaly kolem 1.10 místního času (0.10 středoevropského letního času) nejprve vyhlašovat regiony na jihu a východě Ukrajiny, zhruba o hodinu později pak i v Kyjevě a jeho okolí.

Ruské jednotky ostřelovaly Dněpropetrovskou oblast. Nejtvrdší boje pokračují u Bachmutu

Číst článek

Tam podle Ukrinformu Rusko útočí bezpilotními letouny, proti nimž zasahuje protiletecká obrana.

V Mykolajivu místní správa informovala o výbuších a požárech v důsledku ruského ostřelování. Hoří zde mimo jiné několik bytů v pětipodlažním domě.

„V současné době jsou známy tři oběti. Jednu odvezla záchranka, dvěma byla na místě poskytnuta lékařská pomoc,“ informoval na sociální síti telegram starosta města Oleksandr Sienkevyč. Zatím nejsou známé žádné ztráty na životech.

kth, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme