Společnosti J&T Express a SF Express uzavřely dohodu o převzetí 100 % akciových práv ve společnosti Fengwang Express za 1,183 miliardy jüanů

Společnost J&T Express, globální poskytovatel logistických služeb, dnes oznámila, že uzavřela smlouvu o převodu akcií se Shenzhen Fengwang Holdings Co., Ltd., dceřinou společností koncernu S.F. Holding Co., Ltd. (002352.SZ). Dceřiná společnost J&T Express s názvem J&T Express (Shenzhen) Supply Chain Co., Ltd. získá 100% podíl na výhradně vlastněné dceřiné společnosti koncernu Fengwang Holding s názvem Shenzhen Fengwang Information Technology Co., Ltd. za 1,183 miliardy jüanů. Tato transakce je podmíněna splněním několika předpokladů, prověřením spojení podniků Státním úřadem pro regulaci trhu a včasným vypořádáním transakce v souladu se smlouvou o převodu akcií.

Společnost J&T Express dosáhla od svého vstupu na čínský trh v roce 2020 významných úspěchů v oblasti expresního doručování zásilek pro e-commerce. Koncem roku 2021 v Číně úspěšně převzala divizi expresní přepravy společnosti Best Inc. Shenzhen Fengwang Express Co., Ltd. ("Fengwang Express") je dceřinou společností ve stoprocentním vlastnictví společnosti Fengwang Information. Síť společnosti Fengwang Express v současné době pokrývá 27 provincií, obcí a autonomních oblastí po celé Číně a poskytuje vysoce kvalitní služby zákazníkům elektronického obchodu. V roce 2022 přesáhly tržby společnosti Fengwang 3,2 miliardy jüanů. Celková kvalita služeb sítě je stabilní.

Společnost J&T Express vyjádřila svůj závazek neustále optimalizovat služby v rámci svého zaměření na odvětví expresních doručovacích služeb pro elektronický obchod. Tato akvizice rozšíří kapacitu integrovaných služeb společnosti J&T Express. Očekává se, že tento krok podpoří kvalitní rozvoj sektoru, umožní jí dále posílit svou konkurenční výhodu v oboru doručování zásilek elektronického obchodu a přispět k jeho kvalitnímu rozvoji.

Společnost S.F. uvedla, že zdroje obou stran jsou komplementární, což pomůže zajistit hladký průběh transakce. V budoucnu se společnost S.F. bude moci více zaměřit na rozvoj svých hlavních činností, jako např. vnitrostátní expresní přepravy střední a vyšší třídy, mezinárodní expresní přepravy či služeb globálního a digitálního dodavatelského řetězce. Zároveň hodlá společnost pokračovat v rozvoji produktů a služeb expresního doručování pro elektronický obchod a věnovat se různorodým potřebám zákazníků na trhu expresního doručování vyšší třídy.

O společnosti J&T Express

J&T Express je globální poskytovatel logistických služeb s předními expresními doručovacími službami v jihovýchodní Asii a Číně, největším a nejrychleji rostoucím trhu na světě. Síť společnosti J&T Express založené v roce 2015 pokrývá třináct zemí včetně Indonésie, Vietnamu, Malajsie, Filipín, Thajska, Kambodže, Singapuru, Číny, Saúdské Arábie, Spojených arabských emirátů, Mexika, Brazílie a Egypta. Společnost J&T Express se řídí ideou "prozákaznické orientace a efektivity" a v rámci své globální strategie efektivněji propojovat svět a přinášet logistické výhody pro každého se zavazuje poskytovat zákazníkům integrovaná logistická řešení prostřednictvím inteligentní infrastruktury a digitální logistické sítě.

O společnosti S.F.

SF je největším poskytovatelem integrovaných logistických služeb v Číně a čtvrtým největším podnikem pro expresní doručování na světě, který poskytuje vnitrostátní a mezinárodní komplexní služby v rámci celého dodavatelského řetězce. SF usiluje o vybudování ekosystému digitálního dodavatelského řetězce a získání pozice lídra v oblasti inteligentního globálního dodavatelského řetězce, přičemž se opírá o špičkové vědecké a technologické výzkumné a vývojové kapacity. Řadou let angažovaného působení si společnost SF získala v oboru značnou reputaci a popularitu a vytvořila si image "rychlé, přesné a bezpečné" značky. Zaujímá vedoucí postavení v mnoha segmentech a nadále stojí v čele svého oboru.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1721319/JT_Express_Logo.jpg

Dotazy médií: pr@jtexpress.com, sfpr@sf-express.com

PROTEXT

Klíčová slova Čína-doprava-služby-J&T Express

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.