NENECHTE SI UJÍT: Zoo láká na experimentální show! Pokusy si můžete vyzkoušet na vlastní kůži
Ilustrační foto
Co se chystá

Děčín - Experimentální show! Tak přesně to čeká v neděli 21. května návštěvníky děčínské zoologické zahrady. Užijte si novinku v kalendáři akcí: Den pro biologii.

Zoo přichystala společně s Přírodovědeckou fakultou a Fakultou životního prostředí UJEP Ústí nad Labem odpoledne plné chemických a biologických pokusů a ukázek. Kdo dorazí, uvidí nebo si bude moct vyzkoušet nespočet experimentů.

„Akce s názvem Den pro biologii začíná ve 14.00 hodin, program bude probíhat na 2 místech. V amfiteátru a na relaxační louce. V amfiteátru nám katedra chemie ukáže například pokusy jako jsou Faraonovi hadi, bengálské ohně nebo butanová pěna. Na vlastní kůži bude možné si zkusit třeba pektinové žížalky, vesmírný sliz, lávové lampy a spoustu dalšího,“ vyjmenovala mluvčí zoo Alena Houšková.

Na relační louce pak bude možné s katedrou biologie například pozorování želvušek, houby Cordyceps nebo masožravých rostlin. „S katedrou životního prostředí nahlédneme pomocí mikroskopu pod vodní hladinu a poznáme život ve vodě. Nebudou chybět hravé kvízy pro děti a ukázky přírodnin,“ doplnila mluvčí zoo. Celá akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne biologické rozmanitosti.

Zoo zároveň připomene i Světový den želv. K dispozici bude informační stánek spolku Chráníme mořské želvy a také stanovištní soutěž. Posledním bodem programu bude otevření 2 záhonků pro motýly, které byly osázeny rostlinami, které tento druh hmyzu přitahují.

Kompletní program Dne pro biologii je k dispozici ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru