Stát soukromé vysoké školy potřebuje

Rektorka Vysoké školy finanční a správní Bohuslava Šenkýřová

Rektorka Vysoké školy finanční a správní Bohuslava Šenkýřová

V úterý 16. května 2023 pořádala Česká konference rektorů - Komora soukromých vysokých škol pod záštitou guvernéra ČNB konferenci "25 let soukromého vysokého školství v ČR".

Vystoupili přední zástupci českého terciárního vzdělávání: Radka Wildová, vrchní ředitelka sekce vysokého školství, vědy a výzkumu MŠMT; Robert Plaga, předseda Národního akreditačního úřadu; Martin Bareš, předseda České konference rektorů; Štěpán Jurajda, náměstek Úřadu ministryně pro vědu, výzkum a inovace; Petr Dvořák, rektor VŠE a rektoři pořádajících soukromých vysokých škol.

Tématem konference, kterou organizovala Vysoká škola finanční a správní, bylo postavení, význam a přínos soukromých vysokých škol pro český vzdělávací systém ve chvílích bouřlivých diskusí o financování a dalším směřování celého terciárního vzdělávání.

Přinášíme Vám text jednoho z klíčových vystoupení konference, které pod názvem Stát soukromé vysoké školy potřebuje, přednesla rektorka Vysoké školy finanční a správní Bohuslava Šenkýřová (zde).

Jednotlivé příspěvky, prezentace a fotogalerie budou do 25. května 2023 zveřejněny na www.vsfs.cz/25letsvs.

Klíčová slova ČR-školy-VŠFS

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.