Ukrajinský prezident Zelenskyj opět navštívil vojáky na frontě

foto Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (druhý zprava) při setkání s vojáky v Doněcku, na snímku z 23. května 2023.

Kyjev - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes znovu navštívil vojáky na frontě, aby jim poblahopřál ke svátku námořní pěchoty. "Sláva každému a každé, kdo brání Ukrajinu!" napsal na facebooku, kde také zveřejnil snímky ze setkání s příslušníky a příslušnicemi ukrajinské námořní pěchoty. Šéf státu podle médií navštívil úsek fronty mezi Vuhledarem a Marjinkou na východě Ukrajiny.

Zelenskyj ocenil odvahu, odolnost a sílu, jakou námořní pěchota projevila při bojích s Rusy o Hadí ostrov, Mariupol a další místa na východě a na jihu Ukrajiny, a ohlásil rozhodnutí výrazně zvětšit potenciál námořní pěchoty vytvořením nových jednotek vybavených moderními zbraněmi a technikou. "Těch (vojáků), co umějí udělat dokonce i nemožné, bude ještě víc!" prohlásil podle listu Ukrajinska pravda a poděkoval všem, kdo přibližuje "spravedlivé ukrajinské vítězství".

Válka Ruska proti Ukrajině dnes pokračuje 454. dnem. Za tu dobu Zelenskyj navštívil vojáky na frontové linii opakovaně, a to i na místech nejtvrdších bojů.

Ukrajinští komentátoři upozorňují, že ruský prezident Vladimir Putin, na jehož rozkaz ruská vojska loni v únoru na Ukrajinu vpadla, se za tuto dobu nejvíce přiblížil frontě na 130 kilometrů, když minulý měsíc navštívil vojenská velitelství v okupované části Chersonské a Luhanské oblasti. Šlo o první Putinovu cestu do obou oblastí od začátku války.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.05.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je neděle 19. května 2024

Očekáváme v 03:00 9°C

Celá předpověď