A.Menarini Diagnostics oznamuje spuštění platformy PRIME MDx

Společnost A.Menarini Diagnostics S.r.l. s potěšením oznamuje komerční spuštění své platformy PRIME MDx – plně automatizované platformy pro molekulární diagnostiku „od vzorku po výsledek" pro komplexní zpracování různých testovacích portfolií pomocí PCR v reálném čase.

Pandemie Covid-19 výrazně změnila trh s molekulární diagnostikou a posunula jej směrem k plynulé automatizaci, snadnému použití, rychlému provedení a vysoké spolehlivosti testů. I přes významné pokroky v této oblasti však řada testovacích aplikací stále závisí na laboratorně vyvinutých testech a pracovně náročných technikách, které znesnadňují zavádění rozsáhlých automatizovaných řešení pro diagnostiku.

V reakci na tyto požadavky a vývoj trhu přijala společnost A.Menarini Diagnostics výzvu a v rekordním čase koordinovala vývoj zcela nového řešení na základě kompetencí svého oddělení výzkumu a vývoje ve spolupráci s italskými a mezinárodními partnery.

Platforma PRIME MDx umožňuje uživatelům zpracovávat širokou škálu typů vzorků díky důmyslnému využití předplněných destiček a univerzálního extrakčního roztoku. Na jednom vzorku lze provést až 5 různých testů, a to při maximální kapacitě 240 vzorků denně.

Software řízený umělou inteligencí zajišťuje dokonalý uživatelský komfort – od průběžného vkládání vzorků až po interpretaci výsledků.

Systém bude na trh uveden se dvěma panely testů, jedním pro virové infekce horních cest dýchacích a druhým pro virové infekce po transplantaci na širokém spektru matric vzorků. Další testovací panely pro doplnění nabídky jsou nyní ve vývoji.

Jsme hrdí, že můžeme na trh uvést toto komplexní inovativní řešení pro molekulární diagnostiku, které nám umožní uspokojit potřeby středně až vysoce výkonných laboratoří na mezinárodní úrovni a posílit pozici společnosti A. Menarini Diagnostics v oblasti molekulární diagnostiky," uvedl generální ředitel a globální ředitel divize diagnostiky ve skupině Menarini Fabio Piazzalunga.

Po předběžné prezentaci na veletrzích Medlab Middle East v Dubaji a ECCMID v Kodani bude systém PRIME MDx oficiálně představen na veletrhu WorldLab EuroMedLab v Římě ve dnech 21. až 25. května.

Společnost A.Menarini Diagnostics – Lidský dotek v technologii:

Společnost se již více než 45 let věnuje podpoře zdravotnických pracovníků při stanovování bezpečných a udržitelných diagnóz a zlepšování kvality života lidí po celém světě.

A.Menarini Diagnostics je součástí farmaceutické skupiny Menarini, která byla založena v roce 1886. K dnešnímu dni působí ve 140 zemích světa, má více než 17.000 zaměstnanců a za rok 2022 dosáhla obratu 4,155 miliardy eur.

Další informace naleznete na adrese www.menarinidiagnostics.com a profilu společnosti na síti LinkedIn.

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1936226/Menarini_Diagnostics_Logo.jpg

Kontakt:

Valeria Speroni Cardi, e-mail: pressoffice@menarini.com, tel.: + 39 05556801

Klíčová slova Itálie-zdraví-trh-Menarini

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Obchod, marketing
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.