"O třídu lepší než nový" Swappie představuje svůj vůbec první prémiový produkt, Premium Series

Swappie, přední evropská online platforma pro nákup a prodej repasovaných iPhonů, dnes oznámila nový přírůstek do své nabídky profesionálně repasovaných telefonů. Novinka Premium Series je vůbec prvním prémiovým produktem a zaplňuje tak mezeru na současném trhu tím, že přináší prvotřídní zážitek z repasovaných chytrých telefonů a usnadňuje spotřebitelům dělat rozhodnutí šetrnější k přírodě.

Řada Premium, která nabízí zařízení, jež jsou bez jakýchkoli estetických poškození, plně funkční a se 100 % kapacitou baterie, bude ode dneška dostupná ve všech zemích, kde společnost Swappie působí. Nejdůležitějším prvkem řady Premium Series je její uhlíková stopa, která stejně jako u ostatních repasovaných zařízení nabízených společností Swappie vytváří o 78 % méně emisí než nový smartphone. To znamená, že od dnešního dne mohou spotřebitelé vlastnit bezchybnou technologii, aniž by přispívali k obrovskému množství elektronického odpadu, který vzniká v důsledku výroby smartphonů.

„Vždy jsme si kladli za cíl naslouchat našim zákazníkům a v průběhu let jsme se jim tímto přístupem a neustálým vylepšováním naší nabídky přiblížili. Repasovanou elektroniku jsme tak učinili o něco dostupnější. Věděli jsme však, že to nestačí, že existuje skupina zákazníků, kteří ačkoliv hledali ekologicky šetrnější řešení, vybrali by si repasovanou elektroniku pouze v případě, že telefon má perfektivní estetický stav nebo baterii s plnou kapacitou. Proto přicházíme na trh s Premium Series, protože představuje o třídu vyšší novinku, která náročným spotřebitelům usnadní začlenění principů cirkulární ekonomiky do jejich každodenního života," komentuje Casper Andersen, Premium Series Lead ve společnosti Swappie.

Nedávný průzkum, který ve spolupráci se Swappie provedla výzkumná agentura Kantar, osvětlil důvody, proč si někteří lidé stále kupují nový smartphone místo repasovaného. Více než třetina spotřebitelů (33 %) uvedla jako důvod stav baterie, dále funkční kvalitu nového telefonu (42 %) a absenci známek opotřebení (26 %). Premium Series reaguje na tyto bariéry tím, že je nabízí 100 % kapacitu baterie, žádné známky opotřebení, plnou funkční kapacitu a stejně jako na všechny iPhony Swappie se na ně vztahuje 12-měsíční záruka. Řada Premium navíc produkuje zlomek elektronického odpadu, který je tradičně spojován s novými smartphony, takže je také lepší volbou pro planetu.

CEO a spoluzakladatel společnosti Swappie Sami Marttinen říká: „S nadšením vytváříme svět, který je udržitelnější, etičtější a inkluzivnější. Naši zákazníci stojí v centru všeho, co děláme, a jsme odhodláni učinit používání našich služeb co nejjednodušší a nejpříjemnější. Společnost Swappie má jedinečnou pozici, protože veškeré repasování provádíme ve vlastních zařízeních v Evropě, vlastníme vlastní dodavatelský řetězec a nabízíme výhody, jako je záruka a možnost vrácení zboží. V každé fázi můžeme zajistit dodržování standardizovaných postupů, což zaručuje vysoce kvalitní a plně funkční výrobky. To má zásadní význam pro budování dlouhodobé důvěry ve společnost Swappie. Chytré telefony nemají datum spotřeby a my doufáme, že přidání řady Premium k naší oblíbené produktové řadě pomůže ještě většímu počtu spotřebitelů, aby se při nákupu repasovaného iPhonu cítili stejně pohodlně jako při nákupu ojetého automobilu."

„Výroba nových chytrých telefonů produkuje více než 100 milionů tun CO2 ročně, zatímco elektroodpad je nejrychleji rostoucí formou odpadu na planetě. 85–95 % emisí spojených s chytrými telefony se uvolňuje během výroby, včetně těžby surovin, přepravy a prvního roku životnosti. Začátkem letošního roku Brusel navrhl právní předpisy na podporu práva spotřebitelů na opravu, což je krok správným směrem. Musíme však jít ještě dál a zajistit, aby byly zakázány veškeré praktiky, které omezují nezávislé opravy prostřednictvím procesů, jako je serializace, omezení distribuce dílů a přístupu k návodům. Spotřebitelé by měli mít možnost vyhledat cenově dostupný a kvalitní servis u poskytovatele, kterého si vyberou, a v žádném případě by nemělo dojít ke zhoršení funkčnosti výrobku, protože oprava byla provedena mimo síť původních výrobců. To je jediný způsob, jak účinně podpořit opravování před výměnou," komentoval Jori Ahvonen, CTO společnosti Swappie.

Počet výrobků Premium Series je omezený, ale třída Premium se vztahuje na všechny modely. Řada je dostupná na: https://swappie.com/cz/premium/?utm_source=pr&utm_medium=press_release&utm_campaign=premium_series

Swappie Swappie je přední online platforma pro nákup i prodej repasovaných chytrých telefonů. Posláním společnosti je poskytovat vysoce kvalitní, cenově dostupnější a ekologický způsob pořizování telefonů. V současné době působí ve 25 evropských zemích včetně Česka, Švédska, Itálie nebo Německa. Swappie výrazně vzrostlo v roce 2020 s tržbami v hodnotě 100 milionů dolarů (2,3 miliardy korun) a stalo se tak od svého založení v srpnu 2016 nejinovativnější a nejrychleji rostoucí evropskou společností. Dosud rozšířilo svůj tým na 1200 zaměstnanců a získalo celkem 171 milionů dolarů (3,6 miliard korun) od investorů.

Kontakt:

swappie.cz

Klíčová slova ČR-trh-elektronika-komunikace-firmy-Swappie-Communication Lab

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Obchod, marketing
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.