Hokejisté Floridy ukončili sérii s Carolinou a po 27 letech si zahrají finále NHL o Stanley Cup

Hokejisté Floridy zdolali Carolinu 4:3, uzavřeli sérii v poměru 4:0 a probojovali se po 27 letech do finále NHL. Postupovou výhru zařídil Matt Tkachuk gólem 4,9 sekundy před koncem třetí třetiny. Panthers s Radko Gudasem v sestavě si zahrají o Stanleyův pohár s vítězem série Dallas – Vegas. V ní vede Vegas 3:0 na zápasy.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Floridy ovládli finále Východní konference NHL

Hokejisté Floridy ovládli finále Východní konference NHL | Zdroj: Reuters

Florida vykročila za postupem rázně. Anthony Duclair už po 41 sekundách otevřel skóre z dorážky a před brankou osamocený Tkachuk zvýšil v 11. minutě na 2:0.

Carolina se nevzdala a smazala manko. Paul Stastny ještě v úvodní třetině snížil z dorážky a Teuvo Teräväinen na začátku prostřední části vyrovnal.

Floridě vrátil vedení v polovině utkání Ryan Lomberg, který zakončil rychlou souhru do prázdné branky. Domácí drželi těsný stav až do 57. minuty, ve které se prosadil důrazný Jesper Fast z předbrankového prostoru.

Prodloužení odmítl Tkachuk, když udeřil zblízka v přesilové hře. Hrdina zápasu si připsal třetí vítězný gól v sérii, první dvě utkání na ledě Caroliny rozhodl v prodloužení.

Finále Východní konference play-off NHL - 4. zápas:

Florida - Carolina 4:3 (konečný stav série: 4:0)

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme