Den Moravské Ostravy a Přívozu: Prožijte fajn den v centru!

Přijďte se pobavit, nasát pozitivní energii a ochutnat místní speciality na historicky první ročník Dne Moravské Ostravy a Přívozu, který se uskuteční v sobotu 3. června od 11 do 22 hodin na Masarykově náměstí. Kromě hudebních zážitků vás čekají workshopy s mladými sportovci a místními spolky, kulinářská show a spousta zábavy pro děti i dospělé.

Na Masarykově náměstí budou první červnovou sobotu připravena dvě pódia, nafukovací atrakce a spousta workshopů. Přilehlá travnatá plocha se promění v prostornou relax zónu s lehátky, slunečníky a křesílky. Návštěvníci tak mohou posedět v retro Cyklo baru Elegant nebo ochutnat něco dobrého od lokálních podniků.

Od odpoledních hodin až do večera budou vystupovat kapely BUTY, Tomáš Kočko & ORCHESTR, FiHa, BandaBand a Tři Vykřičníky. O doprovodný program se postarají tanečníci z MG DANCE, Matěj Kodeš s bublinovou show a skupina ADD lead s dynamickou exhibicí parkouru. Mladí fotbalisté z Akademie FC Baník jistě nadchnou všechny fanoušky! Na akci nebude chybět oblíbené malování na obličej a zábavný fotokoutek Vyšší odborné školy mediální tvorby. Celodenní nabitý program, který bude pro návštěvníky připraven až do 22 hodin, následně zakončí ohňová show.

Do akce se zapojili především místní podniky, vyzkoušet si tak můžete jedinečné drinky od Modré myši nebo lahodné japonské nápoje z Heiwa kafé. Hlad zaženou dobroty, které nabídnou Bo Bistro, Pelmeški nebo Croissant House. Šéfkuchař Jamie Santos z Kapverdských ostrovů, který v obvodě MOaP provozuje restauraci Nha Cretcheu, představí autentickou ukázku moderního vaření spolu s následnou ochutnávkou své netradiční kuchyně. Výběrovou kávu na místě připraví rodinná pražírna Laura Coffee.

Do programu přispějí vystoupením děti z místních mateřských a základních škol, kreativní workshop pro návštěvníky si připravili studenti Střední umělecké školy z Moravské Ostravy. Děti i dospělé jistě osloví svými ukázkami mladí boxeři z Boxingu Ostrava, kteří trénují na ZŠ Nádražní. S táborníky z K.T.O. Moravská Ostrava si budou moci děti vyzkoušet vázání uzlů nebo se něco zajímavého dozvědět o výpravách do přírody.

"Den MOaP navazuje na Den dětí, který jsme tradičně pořádali na Masarykově náměstí. Letos jsme se rozhodli akci výrazně rozšířit a pojali ji jako Den Moravské Ostravy a Přívozu, zaměřený nejenom na rodiny s dětmi, ale nabízíme zajímavý program i pro dospělé návštěvníky," zve širokou veřejnost starosta městského obvodu Moravská Ostrava Přívoz Petr Veselka. "Den MOaP pořádá náš obvod ve spolupráci s Centrem kultury a vzdělávání Moravská Ostrava. Do akce jsme se snažili zapojit co nejvíce podniků a spolků, které působí v našem obvodu," doplňuje starosta.

Klíčová slova ČR-zábava-gastro-správa-Úřad městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz

Oblast
Moravskoslezský (ov)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.