Dvě seniorská mistrovství po sobě. Česko bude v roce 2025 pořádat světový šampionát hokejistek

Česko v roce 2025 uspořádá poprvé v historii mistrovství světa hokejistek. Mezinárodní federace IIHF o udělení šampionátu zemi úřadujících dvojnásobných bronzových medailistek rozhodla na kongresu v Tampere během probíhajícího MS mužů.

Tampere Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominika Lásková během utkání proti Švýcarsku.

Česko bude historicky poprvé hostit mistrovství světa hokejistek (ilustrační foto) | Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

V Česku se tak uskuteční seniorská mistrovství světa dva roky po sobě. V roce 2024 budou Praha a Ostrava hostit mužský šampionát a rok nato budou v dosud neznámém dějišti hrát o medaile hokejistky.

Ženský hokej je v Česku na vzestupu. Loni se hokejistky poprvé představily na olympijských hrách a v Pekingu obsadily sedmé místo. Na mistrovství světa v Dánsku poté získaly historický bronz, který letos v kanadském Bramptonu obhájily. Příští rok v dubnu se bude šampionát konat v americkém městě Utica.

Kongres také rozhodl o pořadateli mužského šampionátu v roce 2027. Uspořádá ho Německo, které dostalo přednost před kandidaturou Kazachstánu. Hrát se bude v halách v Düsseldorfu a Mannheimu, které mají kapacitu přes 13 tisíc diváků.

V roce 2025 se bude mistrovství světa hrát ve Stockholmu a dánském Herningu, o rok později šampionát zorganizuje Švýcarsko v Curychu a Fribourgu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme