Hadamczikova reakce na MS: Nepovedlo se. Od Jalonena chce vysvětlení

Foto: Markéta Křížová a Jan Beneš (Český hokej)

26. května 2023, 12:50

Ondřej Mach

Den po vyřazení národního týmu ze světového šampionátu se na Twitteru k průběhu turnaje vyjádřil prezident Českého hokeje Alois Hadamczik. „Mistrovství světa se nepovedlo,“ uvedl šéf hokejového svazu.

Národní tým vypadl hned ve čtvrtfinále proti Spojeným státům, kterým po přesunu do Tampere podlehl 0:3. A podtrhl rozpačitý dojem z předchozích výkonů ve skupinové fázi.

Celkové resumé? Osmá příčka, nejhorší umístění v historii. Češi během vrcholu reprezentační sezony neporazili žádného z favoritů, naopak historicky poprvé prohráli s Lotyšskem.

„Výkonný výbor bude žádat trenéra o vysvětlení.“

„Výkonný výbor bude žádat trenéra o vysvětlení, proč chyběla kreativita, odvaha, vůle a bojovnost,“ nastínil Hadamczik.

„Na základě toho zaujme stanovisko. Máme před sebou velkou zodpovědnost domácího MS, kde se musí změnit náš styl hry,“ tvrdí prezident svazu.

Česko letos doplatilo na bídnou ofenzivu: za poslední tři utkání proti Švýcarsku, Kanadě a USA vstřelilo jen tři branky. A až příliš spoléhalo na detroitského střelce Dominika Kubalíka.

„Náš styl hry se musí změnit.“

Pasivní herní projev navíc vyvolal značnou kritiku, která v kombinaci se špatným výsledkem pouze umocnila řeči o budoucnosti trenéra Kariho Jalonena...

Jeho možný konec u reprezentace se v hokejových kuloárech hojně probíral už před turnajem. Tehdy Hadamczik spekulace vyvrátil. Finský stratég je pod platným kontraktem až do května 2024.

? "Neměli jsme dost síly, abychom si dnes vytvořili šance," mrzí kouče Kariho JALONENA. Bude pokračovat? ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Čtvrtek 25. května 2023

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz