Architekti úspěchu zůstávají, Boleslav dál vedou Výborný a Jelínek

Foto: hcsparta.cz

12. března 2015, 14:19

Václav Jáchim

V minulých letech hráli hokejisté Mladé Boleslavi pravidelně extraligovou baráž, letos zapsali nejlepší ročník historie. Středočeši nejprve postoupili do předkola Česká pojišťovna play off, kde ve čtyřech zápasech vyřadili Plzeň, teď se chystají překvapit proti favoritům z Třince. Ještě předtím ale zazněla jedna důležitá informace: u týmu nadále pokračují úspěšní trenéři František Výborný (na snímku) a Marián Jelínek.

Oba se s představiteli Bruslařského klubu dohodli na nových dvouletých smlouvách, sérii s Třincem mohou absolvovat s vědomím, že jejich úspěšná mise bude pokračovat i v dalších sezonách. "Pro nás je to skvělá zpráva," uvedl na klubových stránkách generální manažer Jan Tůma.

Výborný a Jelínek tvoří sehranou dvojici delší dobu. kdysi byli úspěšní ve Spartě, pak se sice jejich cesty rozešly, ovšem v Mladé Boleslavi se znovu dali dohromady. Oba loni pomohli klubu k návratu mezi elitu. A teď svěřence nasměrovali do play off, což je pro boleslavský hokej největší úspěch v dějinách klubu.

Trenéři projevili zkušenosti i trpělivost. Stejně tak vedení. V průběhu sezony na tom jejich mužstvo nebylo úplně optimálně, ovšem v Mladé Boleslavi nezpanikařili a všichni společně situaci ustáli. Po odchodu Luďka Bukače doplnil realizační tým nový sportovní manažer Jaromír Látal, Středočechům vyšly některé posily. V brance získal pevné místo Martin Růžička, ofenzivě prospěl příchod Václava Kočího nebo Jana Holuba. V útoku je zase znát přehled Pavla Kašpaříka.

Úspěšné tažení může napsat další příjemné pokračování, i kdyby se snad Středočeši nedobrali senzace a s Třincem ve čtvrtfinále vypadli. Pro příští sezonu je totiž v mužstvu značný potenciál, hokejisté jako Látal, Hyka, Robar, Musil, Lenc, Pacovský, Bárta, Pabiška, Klimenta a další letos hrají výtečně. Týmu s přehledem velí veteráni Michal Broš a David Výborný, který byl v předkole proti Plzni boleslavským dispečerem číslo jedna.

Pětinásobný mistr světa zatím nesdělil, jestli bude pokračovat v kariéře. Už se zdálo, že nikoli, ale závěr sezony může někdejšího sparťana přimět k setrvání mezi extraligovými mantinely. Jeden předpoklad může sehrát důležitou roli, s Mariánem Jelínkem povede svěřence nadále Davidův tatínek František Výborný. "Oba jsou trenéry, kteří stojí za současnými úspěchy a stabilizovaným stavem A týmu. Jsme rádi, že byl oboustranný zájem. A že naše spolupráce bude pokračovat,“ doplnil Jan Tůma.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz