Policie zveřejnila informace k sobotnímu úmrtí dítěte v Mostě. K tragédii se vyjádřilo i vedení města
Foto: redakce
Ústí nad Labem

Most - V sobotu 27. května došlo v ulici Rozmarýnová v Mostě k incidentu, v jehož důsledku bohužel zemřelo dítě předškolního věku. Konflikt se odehrál mezi dvěma muži, přičemž jeden z nich měl v náručí malé dítě. To při potyčce utrpělo bodnořezné zranění, jemuž bohužel i přes veškerou snahu zdravotníků o jeho záchranu na místě podlehlo. Policisté večer v souvislosti s událostí zadrželi dva muže.

"Jednoho ze zadržených (ve věku 31 let) dnes krajský vyšetřovatel obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu, jehož se měl dopustit vůči dalšímu zadrženému (46 let). Přitom však došlo ke zmíněnému zranění a následně usmrcení dítěte. Proto byl dotyčný kromě pokusu vraždy obviněn také z usmrcení z nedbalosti. Vyšetřovatel podá státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby, o němž bude rozhodnuto v následujících dnech," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Lidé na pietní místo u školy nosí svíčky a hračky (psali jsme ZDE). K tragédii se vyjádřilo i vedení města Most. Vyjadřuje hlubokou lítost nad vyhaslým mladým životem, kdy po včerejším incidentu přišlo o život teprve 4leté dítě.

„Je to obrovská tragédie. Tímto žádáme všechny o zachování piety k této tak smutné události. Nyní nechme pracovat orgány činné v trestním řízení, které nám zcela jistě dříve nebo později poskytnou relevantní informace o tomto incidentu. Rodině a ostatním pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Musíme se teď všichni spojit a věřit, že už k ničemu podobnému v našem městě nedojde,“ žádá veřejnost primátor města Mostu Marek Hrvol.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru