40 km po startu profilově nejsnadnější 151 km dlouhé etapy jela před pelotonem osmička závodníků. Nechyběl v ní Joel Nicolau (Caja Rural) v dresu nejlepšího vrchaře a taky si svůj dres na první vrchařské prémii, umístěné 42 km před cílem, pojistil. Na druhé 7 km před cílem už to nestihl - a ani nepotřeboval - protože bylo po úniku už o 15 km dříve.

Tuhle prémii vyhrál Mathias Vacek, ale z hlediska jeho vlastního postavení bylo důležitější, že na jediné sprinterské prémii 20 km před cílem bodovali a bonifikační sekundy pobrali Kamp (Tudor), Herregodts (Intermarché) a Johannessen (Uno-X). Prvním dvěma to pomohlo dostat se v konečné klasifikaci před Mathiase.

Samotná etapa skončila sprinterským soubojem, v němž si nejlépe vedla domácí cyklistická ikona Alexander Kristoff (Uno-X).

Na prvních třech místech konečného pořadí se už nic nezměnilo. Etapák vyhrál Ben Tulett, 21letý britský talent v dresu Ineosu. Loni vyhrál etapu na Coppi e Bartali (2.1), vítězstvím v prologu a celkovým prvenstvím na Tour of Norway tak završil své třetí profesionální prvenství. Druhý skončil další 21letý mladík, Američan Magnus Sheffield ze stejného týmu. A třetí o rok mladší Belgičan Thibau Nys z týmu Trek-Segafredo.

Stejně starý Mathias Vacek nakonec bral 8. místo celkově a 4. do 23 let. Stejná pozice mu patří i ve vrchařské soutěži.