Novináři ze zemí SCO navštívili Lien-jün-kang a objevili prosperitu města

Zpráva Global Times Online:

Delegace novinářů ze zemí Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) nedávno během akce SCO navštívila Lien-jün-kang ve východočínské provincii Ťiang-su, aby se blíže seznámila s kouzlem tohoto stěžejního města na trase Nové Hedvábné stezky a zaznamenala příběhy o jeho prosperitě.

Čtyřdenní akce s názvem „Zástupci médií ze zemí SCO na návštěvě Lien-jün-kangu v roce 2023" začala 24. května a provedla novináře z Číny, Indie, Kyrgyzstánu, Pákistánu, Ruska, Tádžikistánu a Uzbekistánu devíti místy v Lien-jün-kangu, včetně základny petrochemického průmyslu v Lien-jün-kangu, mezinárodního logistického parku SCO (Lien-jün-kang), základny logistické spolupráce Čína–Kazachstán (Lien-jün-kang) atd.

Pákistánský moderátor, publicista a analytik Suharwardy Muzamal řekl, že Čína je dobrým příkladem pro ostatní země v oblasti rozvoje.

„Lien-jün-kang na mě udělal velký dojem. Je tu tolik kontejnerů a lodí a já žasnu nad tím, jak rušný je tu obchod. To světu plně dokazuje, že čínský hospodářský rozvoj je velmi dynamický," řekl.

Lien-jün-kang leží na křižovatce pobřeží provincie Ťiang-su a železnice Longhai, hlavní železniční tepny mezi východem a západem Číny. Díky své jedinečné geografické poloze se město postupně vyvinulo v silnou osu podél Nové Hedvábné stezky.

V roce 2014 byla ve městě vybudována základna pro logistickou spolupráci mezi Čínou a Kazachstánem, která je považována za první fyzické zařízení vybudované po vytvoření programu Nové Hedvábné stezky (BRI). Od té doby získal Kazachstán, největší vnitrozemská země na světě, přístup k Tichému oceánu.

V uplynulých devíti letech Lien-jün-kang jako přístavní město vyvíjel neustálé úsilí o podporu propojení Asie, Afriky a Evropy a vytvářel model otevírání se na vysoké úrovni.

Akci s názvem „Podpora užší spolupráce na Nové Hedvábné stezce pro lepší propojení" společně pořádaly Komise pro dobré sousedství, přátelství a spolupráci Šanghajské organizace pro spolupráci a Lianyungangská městská lidová vláda a spolupořádaly ji Lien-jün-kangská komise pro rozvoj a reformy, oddělení propagace Lien-jün-kangého městského výboru KS Číny a Úřad zahraničních věcí Lien-jün-kangské městské lidové vlády. Podporu poskytl Institut iniciativy Nové Hedvábné stezky při univerzitě Tsinghua University. Mediálním partnerem akce byl Global Times Online.

KONTAKT: Siqi Hao, +86-13120026868, haosiqi@huanqiu.com

Klíčová slova Čína-obchod-Global Times

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Obchod, marketing

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.