Fotbalová asociace ČR prodloužila smlouvu s trenérem jednadvacítky Suchopárkem

foto Ilustrační foto - Odveta play off kvalifikace o mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let: ČR - Island, 27. září 2022 v Českých Budějovicích. Zleva Trenér ČR Jan Suchopárek a Matěj Valenta z ČR.

Praha - Fotbalová asociace ČR prodloužila smlouvu s trenérem reprezentace do 21 let Janem Suchopárkem, který s týmem postoupil na červnové mistrovství Evropy. Po dnešním zasedání o tom informovali zástupci výkonného výboru. Nový kontrakt platí do konce příštího kvalifikačního cyklu.

Suchopárek vede jednadvacítku od předloňského léta, kdy nahradil Karla Krejčího. S mladíky přes baráž prošel na ME, kde ve skupině v Gruzii s týmem narazí na Německo, Anglii a Izrael.

Třiapadesátiletý bývalý reprezentační obránce měl původně smlouvu do konce uplynulého kvalifikačního cyklu s automatickou opcí v případě postupu na závěrečný turnaj. Vedení FAČR s ním nyní ještě před startem šampionátu prodloužilo kontrakt.

"Jsme rádi, že jsme prodloužili smlouvy s úspěšným realizačním týmem, který vede reprezentaci do 21 let. Dostat se na závěrečný turnaj nebylo vůbec snadné," řekl na tiskové konferenci předseda FAČR Petr Fousek.

Suchopárek v minulosti trénoval také reprezentační osmnáctku a devatenáctku. U týmu do 21 let už dříve působil jako asistent a před předloňským jmenováním do funkce v několika zápasech vedl mužstvo i jako hlavní kouč.

Novým trenérem reprezentační dvacítky výkonný výbor na návrh technického ředitele FAČR Zdeňka Psotky a doporučení sportovní rady jmenoval Pavla Šustra. Ženský výběr do 17 let nově povede Daniel Šmejkal. Vedle Suchopárka asociace prodloužila smlouvy také s koučem týmu do 15 let Karlem Havlíčkem, trenérem šestnáctky Petrem Havlíčkem a Alešem Křečkem, jenž vede mužstvo do 18 let.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 17°C

Celá předpověď