Další zásah na drogové scéně v kraji! Při domovní prohlídce kriminalisté našli věci na výrobu pervitinu
Ilustrační foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Rumburk - Rumburští kriminalisté z toxi týmu na základě vlastních získaných informací a poznatků provedli další významný zásah do drogové scény na Děčínsku.

V polovině měsíce května letošního roku rumburští kriminalisté ve spolupráci s policisty zásahové jednotky Krajského ředitelství Ústeckého kraje v ranních hodinách zadrželi v okolí Rumburku jednoho muže, který se ve struktuře drogové trestné činnosti podílel na výrobě a distribuci pervitinu.

Při provedené domovní prohlídce kriminalisté zajistili věci sloužící k nedovolené výrobě pervitinu, včetně drogy samotné určené k distribuci a větší množství chemikálií. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertíz.

V této souvislosti vyšetřovatelé zahájili trestní stíhání 43letého muže z Děčínska, kterého obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci na vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Tento návrh soudce okresního soudu akceptoval a na obviněného uvalil vazbu.

"V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. Práce kriminalistů tímto zdaleka nekončí. Dále velmi intenzivně na kauze drogové kriminality pracují," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru