Rekordní návštěvnost v Eurovea

Otevření rozšíření nákupního centra Eurovea přilákalo během prvních čtyř dnů rekordních 330.000 návštěvníků. Největší nákupní centrum na Slovensku se tak během uplynulého víkendu stalo nejnavštěvovanější bratislavskou destinací. Ohlašuje začátek eventové sezóny.

Očekávání se naplnily

Rekordní čísla padla už v prvních dnech otevření. Největší návštěvnost byla zaznamenána během víkendu. „V sobotu jsme přivítali 75.000 návštěvníků v interiéru a téměř 19.000 na promenádě, kteří k nám přišli za atraktivními novými značkami a pestrou nabídkou gastronomických zážitků,“ říká Olga Hammer, marketing a PR manažer Eurovea. Největší zájem byl samozřejmě o dvoupodlažní prodejnu irského módního řetězce Primark, který zde otevřel svůj první provoz na Slovensku. „Jsme rádi, že můžeme přivítat zákazníky v naší první prodejně na Slovensku, v této krásné lokalitě – nové části Eurovea. Od čtvrtečního otevření našich bran překročily reakce zákazníků naše očekávání. Jsme hrdí na to, že v Primarku je pro každého něco – pro muže, ženy i děti bez ohledu na věk nebo styl, našim návštěvníkům nabízíme udržitelnější módu za dostupné ceny,“ řekl Maciej Podwojski, ředitel společnosti Primark pro střední a východní Evropu. Rekord zaznamenala také restaurace McDonald's, která obsloužila v sobotu 27. května téměř 3.000 zákazníků. „Navzdory tomuto nárůstu návštěvníků byla průměrná doba čekání na objednávku 111 sekund. Zákazníci si i díky příjemnému počasí dopřáli kromě oblíbených ikonických burgerů i spoustu zmrzliny a nápojů,“ dodává Katarína Balogová, licenční partner společnosti. Mezi nově příchozími retailery, kteří vstoupili do druhé fáze nákupní pasáže, přitáhl nejvíce pozornosti nakupujících také HalfPrice. „Prodejna HalfPrice v Eurovea je pokračováním naší úspěšné expanze na Slovensku. Důkazem toho, že za první rok působení na Slovensku si zákazníci značku HalfPrice skutečně oblíbili jsou také výsledky z otevíracího víkendu. Desetitisíce lidí si na ploše téměř 3000 m2 vybíraly z výhodných nabídek světových značek s takovým zánětem, že personál prodejny musel bez přestávky doplňovat zboží, aby uspokojil jejich požadavky. Široký sortiment, kvalitní zboží a výborné ceny byly ve spontánních odezvách nejvíce oceňovanými benefity naší nabídky. Důkazem úspěchu jsou však zejména výsledky prodeje, které za první 4 dny byly nejlepší v historii značky a těší nás, že nastavený trend po otevření neutichl a pokračuje iv těchto dnech. Věříme, že tato prodejna, která je vlajkovou lodí sítě HalfPrice na Slovensku, bude vždy ukazovat celé síti ten správný směr,“ popisuje první dny otevření Alena Langová, Operations & Marketing Manager.

Spolu s otevřením extenze nákupního centra a přilehlých veřejných prostor byly otevřeny i nové vjezdy a výjezdy do podzemních garáží ze směru Ružinů a Přístav z Mostu Apollo. V podzemní garáži přibyla další parkovací místa, nyní jich je celkem až 4000. Změnila se celá organizace dopravy. Pod úroveň terénu se přesouvá až 80 % automobilové dopravy, což přispělo ke zvýšení komfortu návštěvníků. „Po letech příprav, výstavby a hektických týdnech dokončování posledních detailů jsme vždy plní očekávání, jak naše společné dílo přijmou ti, pro které je určeno. Těší nás, když vidíme, že spokojení jsou nájemci i jejich zákazníci - návštěvníci nákupního centra,“ říká za developera projektu Pavel Pelikán, výkonný ředitel JTRE.

Od kultury přes sport až po umění

Nakupování, móda, kino, lahodné jídlo či odpočinek u kávy už dávno nejsou to jediné, k čemu svým návštěvníkům shopping na Dunaji nabízí. Během více než jedné dekády se Eurovea stala centrem několika akcí pořádaných pro veřejnost a ani tato sezóna nebude výjimkou. „Máme připraveny již tradiční akce na promenádě a náměstí, ale i novinky v nových prostorách nákupní pasáže. S nejmenšími řádně oslavíme Den dětí a to hned 2 dny, o víkendu 3. a 4. června je čekáme is rodiči na Náměstí MR Štefánika u fontány, kde si užijeme bohatý program s bublinovou show, nafukovacími atrakcemi, Hugem Sníčkem a žonglém. Budou také koncerty Fíha Tralala, Maliny Jam, Martina Madeje, Majselfa a přijdou také známé tváře z TV JOJ,“ říká O. Hammer. Od 2. června dále nabídne Eurovea svým návštěvníkům sérii pátečních koncertů se začátkem v 18:30, vystoupí OuOus, DJ Koki, Peter Bažík a v pátek 23. června se v rámci akce Víkend se SAV uskuteční na Náměstí při Eurovea koncert skupiny Korben Dallas. Tradiční ranní úterní jóga u Dunaje začíná od 6. června, podobně jako Týden světového basketbalu, který potrvá až do 11. června. Fanoušky sportu čekají dvě významné akce v 3x3 basketbalu - FIBA 3x3 U23 Nations league a kvalifikace mužů a žen na Mistrovství Evropy. 36 reprezentačních týmů, světový basketbal a sportovní adrenalin, k tomu basketbalová show s Martinem Lacem, exhibice na jednokolce, nafukovací basketbal pro děti a spousta zábavy v interiéru. 25. června roztančí schody pod sochou MR Štefánika Red bull Dance Your Style Slovensko. Street dance battle v kombinaci s nepředvídatelnou hudbou a hlasováním davu, zcela jistě rozvíří hladinu Dunaje. 16 tanečníků bude soutěžit o místenku na světové finále ve Frankfurtu, kde se popere o titul světového šampiona. Tancem, hudbou i zpěvem se rozezvučí náměstí poslední červnový den, který bude patřit tradičnímu open air galakoncertu všech tří souborů SND: opery, baletu a činohry na závěr divadelní sezóny Letní Gala SND.

A to není všechno. Letošní sezóna je pro nás výjimečná. Celé léto a podzim budou patřit samozřejmě i dalším zajímavým akcím. Naši návštěvníci se mohou těšit na oblíbený hudební festival Viva Musica, či festival moderního umění Bílá noc. Děti si jistě užijí divadelní projekt Shakespeare s dětmi a sportovci zejména běžecké klasiky, mezi které patří veřejností oblíbené maratony a běhy – jako například dm ŽENSKÝ BĚH nebo Night Run. Pro cyklisty máme speciální akci L'Etape Slovakia by Tour de France a pro mladé nadějné fotbalisty slovenské finále turnaje Fotbal ve městě,“ dodává O. Hammer. Na oblíbených eventech si v Eurovea přijdou na své fanoušci nejen sportu, umění, dobrého jídla či kultury, ale především všichni, kteří rádi vyplňují svůj volný čas zábavou v nezaměnitelném prostředí.

Klíčová slova Slovensko-obchod-služby-trendy-Eurovea

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Obchod, marketing

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.