Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie podnikla razii proti podporovatelům IS

Policie Německo
Policie Německo
Foto: Facebook

Německá policie zadržela během razií sedm osob, které jsou podezřelé z podpory a financování teroristické organizace Islámský stát. Zadržení lidé měli údajně shromažďovat dary a následně je přeposílat radikálům.

Na případ upozornil server DW. Čtyři lidé byli zadrženi v Severním Porýní-Vestfálsku, po jedné osobě zatkli policisté ve spolkových zemích Bádensko-Württembersko a Porýní-Falc a také v Brémách. Podle žalobců z Karlsruhe se do razie zapojilo více než tisíc policistů.

V poutech skončili muži i ženy, převážně německé národnosti. Podezřelí jsou z podpory teroristické organizace, údajně spoluvytvářeli mezinárodní síť, jejíž členové s pomocí platforem jako Telegram sháněli a shromažďovali dary pro Islámský stát v Sýrii.

DW uvádí, že podle vyšetřovatelů sehnali nejméně 65 tisíc eur (1,5 milionu korun). Peníze byly použity na podporu uvězněných členů IS, přičemž některým umožnily zrealizovat útěk.

Témata:  policie Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy