VIDEO: Svátek všech šipkařů ze severu Čech! Konaly se pro ně dvě velké akce a hrálo se o velké peníze
Darts Vaders slaví postup. Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Pět desítek šipkových automatů, stovky hráčů. Obchodní centrum Pivovar v Děčíně se stalo dějištěm významných událostí v severočeském šipkovém světě.

„Konaly se dvě velké akce. Bylo finále Jakcpot Cupu, což je celokrajský turnaj, který se hraje v Ústeckém a Libereckém kraji. Zde se odehrálo 10 tisíc turnajů, zúčastnilo se ho dva a půl tisíce hráčů. Nyní se hrálo o finální peníze, celkový jackpot byl 1 290 000 korun,“ přibližuje předseda Severočeského šipkového svazu Jiří Minařík.

https://www.youtube.com/watch?v=a-2HB0SF3J0

Další akcí bylo vyhlášení celoroční ligy a společný turnaj pro Ústecký a Liberecký kraj – Rivality Cup. V něm se utkala reprezentace Ústeckého proti Libereckému kraji. Konal se také Severočeský Cup.

Pro pohár za úspěšnou sezonu si mezi jinými přišli také členové klubu The Forge z Varnsdorfu. „Největší úspěch je, že jsme vyhráli celou divizi, neprohráli jsme ani jeden zápas za celou sezonu,“ pochlubila se Leona Jelínková. The Forge postupují nyní do třetí ligy, stejně jako Darts Vaders z Litvínova. „Tato sezona byla pro nás nová, byli jsme složeni ze čtyři nováčků. Povedlo se nám bez nějakých větších problémů postoupit do další ligy a i v průběhu na jackpotech se nám dařilo porážet hráče z první ligy, dokonce i z extraligy,“ svěřuje se Jan Čapík z Darts Vaders Litvínov.

Šipkový sport je na severu Česka stále populárnější. „Narůstá to, přicházejí noví šipkaři. Nejsou to jenom mladí, jsou to i taková ta střední generace, možná i starší generace. Prostě šipky letí nahoru,“ dodává Jiří Minařík.

Šipky jsou populární po celém světě. Soutěže mají silnou atmosféru, jde o sport relativně snadno přístupný pro širokou veřejnost, šipky přinášejí četná přátelství.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru