• Načítám...
>

Školáci jednali s vedením Prahy 11 o změnách v městské části

  • 31. května 2023,
  • 14:15,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Jak by se mohla proměnit škola nebo co chybí v jedenácté městské části. O tom diskutovali žáci Základní školy Mikulova a vedení radnice.

Reklama

Kvalitnější stravování ve školní jídelně, možnost mít u sebe alespoň o přestávkách mobilní telefon nebo více dostupných sportovišť v Praze 11. Nejen o tom diskutovali žáci Základní školy Mikulova s vedením radnice přímo ve škole. 

"Děti jsou ti, kteří tady budou za pár let žít a jsou to takoví ti občané, kteří mají nejmenší hlas, protože nechodí k volbám a nemají šanci ovlivnit podobu městské části," řekla Ivana Hovorková (Hnutí pro Prahu 11) - místostarostka MČ Praha 11.

"My tuto akci pořádáme s Národní sítí Zdravých měst a rozhodně ten bezprostřední dojem je takový, že často máme školáky tendenci podceňovat, ale jednoznačně dnes ukázali, že mají dobrý přehled nejen o škole, ale také o celém Jižním Městě," řekl Michal Veselský (Praha 11 Sobě) - radní MČ Praha 11.

"Přijde mi to jako super možnost a příležitost, kdy můžeme naše návrhy jako děti předložit i výše postaveným osobám," řekla Vendula Frýdlová - žákyně 9. třídy ZŠ Mikulova.

Diskuze byla rozdělená do dvou tematických částí. V té první se žáci zaměřili na školu, upozornili na některé nedostatky a požádali vedení školy o změnu.

"Nejvíce hlasů tady získal návrh, kdy by se chtěly povolit mobilní telefony pro focení nebo natáčení nějakých našich zážitků nebo k učení a potom se tady mluvilo o zlepšení množství stravy ve škole, protože hodně dětí mluvilo o tom, že má po obědě hlad, že ty porce nejsou dostatečné," řekla Vendula Frýdlová - žákyně 9. třídy ZŠ Mikulova.

Žáci pak s vedením radnice probrali také problematiku okolí městské části.

"My jsme jim dali k dispozici pocitovou mapu, kam mohou zaznamenávat různé lokality s konkrétními problémy a zmiňují bezdomovce nebo různé divné lidi, kteří se vyskytují různě po Jižním Městě," řekl Michal Veselský (Praha 11 Sobě) - radní MČ Praha 11.

"Byly tady zmíněné například injekční stříkačky v okolí, ať už Opatova nebo něčeho takového, různá nebezpečná místa, například na metru Opatov nebo Háje, kdy se nám úplně nelíbí to okolí, i různí nepříjemní lidé, které tam potkáváme," řekla Vendula Frýdlová - žákyně 9. třídy ZŠ Mikulova.

Podle místostarostky Prahy 11 Ivany Hovorkové podněty žáků nezapadnou. Děti si na závěr diskuze zvolili nejpalčivější témata a s vedením radnice se mají domluvit na schůzce. Na radnici pak společně i za účasti příslušných odborů proberou možnosti pro změnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu