Začala rekonstrukce mostu ve Vaňově. Jak dlouho práce potrvají?
Foto: ŘSD
Ústí nad Labem

Vaňov - V úterý 30. května zahájilo ŘSD hlavní stavební práce na rekonstrukci mostu přes Podlešínský potok ve Vaňově na Ústecku na silnici I/30. Během úterka zhotovili souběžnou provizorní přeložku o délce 150 metrů, na kterou převedli obousměrný provoz se sníženou rychlostí a hned poté začali frézovat starý povrch vozovky, následně se pustí do kompletní demolice mostu a výstavby nového.

Nosná konstrukce nového mostu bude tvořena železobetonovou polorámovou konstrukcí se šikmými křídly. Dojde také k úpravě koryta, které bude odlážděna kamenem do betonu a vybuduje se nový skluz. Obnovou mostu se dosáhne lepších odtokových poměrů a zvětšení mostního otvoru. Ve finále se bude dělat také nová třívrstvá vozovka o délce 25 metrů.

Rekonstrukci za 6,5 mil. Kč bez DPH plánuje ŘSD dokončit v listopadu tohoto roku. Stavbu provádí společnost Vodohospodářské stavby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru