Falcon 40B ze Spojených arabských emirátů, nejlépe hodnocený model umělé inteligence na světě od Technologického inovačního institutu, je nyní bez licenčních poplatků

Falcon 40B od Technologického inovačního institutu (TII), což přední rozsáhlý model umělé inteligence s otevřeným zdrojovým kódem ze Spojených arabských emirátů, je nyní bez licenčních poplatků pro komerční a výzkumné využití, což je reakcí na celosvětovou poptávku po inkluzivním přístupu k umělé inteligenci.

Tato tisková zpráva obsahuje multimediální prvky. Celou zprávu najdete zde: https://www.businesswire.com/news/home/20230531005613/cs/

Model Falcon 40B se umístil na prvním místě v celosvětovém žebříčku Hugging Face pro velké jazykové modely (LLM) a překonává konkurenční modely, jako jsou LLaMA od společnosti Meta a StableLM od společnosti Stability AI. Na základě permisivní softwarové licence Apache 2.0 mají koncoví uživatelé softwaru Falcon 40B přístup ke všem patentům, na které se daný software vztahuje. Apache 2.0 zajišťuje bezpečnost a dostupnost bezpečného a výkonného softwaru s otevřeným zdrojovým kódem a zavádí účinný model řízení.

Neomezený přístup TII k modelu Falconu 40B podtrhuje jeho oddanost technologickým inovacím a sdílení vědomostí, přičemž podporuje ekosystém spolupráce a posiluje pozici SAE jako celosvětového lídra v oblasti umělé inteligence. Kromě toho odráží závazek SAE posouvat hranice při utváření budoucnosti, v níž umělá inteligence hraje klíčovou roli při prosazování pozitivních změn.

Nasazení modelu Falcon 40B s otevřeným zdrojovým kódem a bez licenčních poplatků by mohlo subjektům veřejného a soukromého sektoru přinést vyšší efektivitu, například rychlejší spouštění projektů, rychlejší iterace, flexibilnější procesy vývoje softwaru, robustní, komunitou řízenou podporu a snadnější správu licencí.

Cílem TII je rozvíjet prosperující ekosystém spolupráce, inovací a sdílení vědomostí mezi vývojáři, výzkumnými pracovníky a podniky po celém světě. Tento krok podporuje transparentnost, inkluzivitu a zrychlený pokrok v oblasti umělé inteligence pro celý svět a odemyká rozmanité příležitosti pro její využití v různých průmyslových odvětvích a sektorech.

Dr. Ebtesam Almazrouei, ředitel oddělení AI Cross-Center při TII, řekl: „Zrušení poplatků za model Falcon 40B podporuje inkluzivní technologický pokrok pro soudržnou společnost. Jsme odhodláni využívat technologie ke sjednocení lidstva a zajištění budoucnosti našeho světa.“

Více informací o aktuálním modelu Falcon 40B AI s otevřeným zdrojovým kódem a registraci jsou k dispozici na: FalconLLM.TII.ae.

Umístění modelu Falcon 40B naleznete na adrese: https://huggingface.co/spaces/HuggingFaceH4/open_llm_leaderboard

Více informací je k dispozici na adrese www.tii.ae

*Zdroj: AETOSWire

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Zdrojovou verzi najdete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230531005613/cs/

Kontakt:

Jennifer Dewan, Senior Director of Communications

jennifer.dewan@tii.ae

Zdroj: The Technology Innovation Institute

Klíčová slova SAE-počítače-věda-TII

Oblast
Blízký východ (bv)

Kategorie
IT, telekomunikace
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.