Internetoví podvodníci opět zaútočili. Žena prodávala nočník, přišla o desítky tisíc
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Lounsko - Další podvod při prodeji zboží řeší policisté na Lounsku. Žena z Postoloprt nabízela prostřednictvím sociální sítě k prodeji dětský hrací nočník.

"Byla kontaktována údajným kupujícím, který sdělil, že chce nočník zaslat přes balíkovou službu. Přes zaslaný odkaz vylákal z prodávající údaje její platební karty včetně CVV kódu. Z této karty jí pak odčerpal v deseti transakcích částku 30 tisíc korun," popsala pustup podvodníků policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Policisté opětovně nabádají k ostražitosti při prodeji zboží přes internetové portály. "Nikomu neposkytujte údaje o své platební kartě ani přístupová hesla do internetového bankovnictví. Tyto údaje ani nezadávejte na zaslaných odkazech. Vystavujete se tak riziku, že se stanete obětí podvodu," radí mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru