Tiberi patří k nejtalentovanějším italským cyklistům současnosti, v roce 2019 se stal juniorským mistrem světa v časovce a kromě své oblíbené disciplíny se zlepšuje i v kopcích. Loni vyhrál etapu na Okolo Maďarska s dojezdem na vrcholu stoupání, letos byl sedmý na UAE Tour a osmý na Tour Down Under a má potenciál stát se lídrem na celkové pořadí etapových závodů. 

Trek si Tiberiho vybral už v juniorech a podepsal s ním smlouvu ještě před přechodem do mužů. Jejich spolupráce však byla předčasně ukončena poté, co se do světa dostala zpráva o Tiberiho střelbě vzduchovkou a usmrcení kočky v San Marinu, více v článku Tiberi zabil kočku a byl suspendován na 20 dní. Suspendace však Treku nestačila a aby se vyhnul dalším negativní ohlasům, radši smlouvu s Tiberim ukončil. 

Nové místo získal rychle navíc v ještě silnějším týmu Bahrain Victorious. Jsem rád, že mohu začít novou kapitolu své kariéry v týmu Bahrain Victorious, a to jak z výkonnostního, tak z lidského hlediska. Při pohledu zvenčí mi vždy připadal jako dobře organizovaný a solidní tým, takže jsem neváhal, když jsem dostal nabídku. Některé italské zaměstnance a jezdce už znám a všichni ve skupině mě vřele přijali. S pomocí tohoto týmu ukážu, že jsem se poučil z chyb, které jsem udělal v minulosti, říká Tiberi. 

Sezónu 2023 jsem začal dobře, ale po nucené pauze možná budu trochu trpět v závodním tempu. Strašně moc se chci vrátit k závodění, takže trénuji v nadmořské výšce, abych se připravil na svůj návrat na švýcarské silnice příští týden. Je to velká výzva a chci splatit důvěru lidem, kteří mi dali tuto příležitost. Snad mi to pomůže stát se lepším cyklistou a lepším člověkem, dodává Tiberi, kterého čeká debut v dresu Bahrainu na Grosser Preis des Kantons Aargau 9 června a poté nejspíš objede prestižní etapák Okolo Švýcarska. 

Příchod Antonia do týmu je pro nás i pro něj velmi pozitivní krok. Je to mimořádně talentovaný kluk, kterému se u nás bude dařit. Chceme totiž jezdit nejen pro vítězství, ale také inspirovat další generace cyklistů, pokračuje MIlan Erzen, ředitel Bahrain Victorious. 

Je to nepochybně talentovaný závodník, který může ve sportu dosáhnout velkých úspěchů, ale stejně důležitý je pro nás i jeho osobní růst. Antonio udělal několik chyb, ale uvědomuje si to a naše zaměření na disciplínu a budování charakteru mu pomůže na cestě k dlouhodobým úspěchům na kole i mimo něj, uzavírá Erzen.