• Načítám...
>

Proběhl šestý ročník turnaje Junior Minigolf Masters

  • 1. června 2023,
  • 18:55,
  • PRAHA 13,
  • Monika Rusová

Před šesti lety pár žáků v Praze 13 začalo soutěžit v minigolfu. Dnes je z toho celorepublikový turnaj mezi školami. Finále Junior Minigolf Masters proběhlo posledního května v obchodním domě Kotva.

Reklama

V obchodním domě Kotva na minigolfovém vnitřním hřišti se konalo finále turnaje Junior Minigolf Masters. 

"Je to největší možná minigolfová akce na světě, letos se nám zúčastnilo 1726 žáků z různých základních škol a soutěží v kategoriích kluci, děvčata, první stupeň, druhý stupeň, jak jednotlivci, tak družstva," řekl Tomáš Navrátil - Prezident Českého minigolfového svazu.

"Já jsem strašně ráda, že tento minigolfový turnaj začínal u nás na městské části, to znamená, že Třináctka byla tou pilotní městskou částí, která do toho turnaje vstoupila. Začínali jsme na Nových Butovicích, kde měl minigolf pronajaté své prostory, když skončil na Nových Butovicích a přesunul se sem do Kotvy, tak se tento turnaj přesunul i naší městskou částí sem na Prahu 1,"  řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Letos se původně tato regionální akce změnila na událost celostátního formátu. Poprvé se jí účastnily i mimopražské školy. 

"Základního kola se může zúčastnit naprosto jakákoliv škola, která se nám přihlásí, pokud je kapacitně zvládneme, protože jsme na hranicích kapacity a ti potom soutěží mezi sebou, takže základního kola se zúčastní celá třída. Všichni, co přijdou, hrají a potom my do toho finále, které teď právě probíhá, pozveme vždy minimálně 10 nejlepších z každé kategorie. To znamená, že nám tady teď hraje asi kolem 90 žáků a museli se probojovat z těch 1700, takže ta konkurence je veliká," řekl Tomáš Navrátil - Prezident Českého minigolfového svazu.

Letošní ročník byl už šestý a za celou historii turnaje se v boji o první příčky utkalo už 6000 dětí.

"My jsme ten postupový klíč udělali takový, aby byl zvlášť postupový klíč pro pražské školy nebo "přípražské" a zvlášť olomoucké, takže jsme to udělali tak, aby měli možnost postoupit i ti mimopražští a poměřovat se s těmi pražskými," řekl Tomáš Navrátil - Prezident Českého minigolfového svazu.

A jak dopadly školy Prahy 13? Trávníčkova a Brdičkova obsadily stupně vítězů v několika kategoriích. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu