Do prologu Tour of Malopolska nastoupilo nakonec 30 týmů. České barvy hájily týmy ATT Investments a Elkov Kasper a v týmu RRK Group také Martin Voltr. Sestavu ATT Investments jsme představili v upoutávce, Elkov Kasper k závodu nominoval šestici Daniel Mráz, Štěpán Telecký, Tomáš Obdržálek, Filip Řeha, Jan Lukeš a Adam Ťoupalík.

Jelo se v Krakově, hlavním městě Malopolského vojvodství, na trati o délce 1,4 km s převýšením 118 metrů. A pro české barvy - a v případě Mártona Diny i pro maďarské - dopadl první díl čtyřdílného závodu výborně.

Márton Dina potvrdil výbornou formu a aktuální skvělou výkonnost. Ukázal ji nejprve na svém domácím závodě Okolo Maďarska, poté 3. místem na lucemburském Fléche du Sud a nakonec 9. místem s totožným časem jako vítěz na francouzském Tour de la Mirabelle. Nyní se ale konečně dočkal vítězství!

Druhého Adama Ťoupalíka porazil o 2 sekundy. Třetí Lucemburčan Tom Wirtgen z novozélandského Global 6, který má za sebou pět let v belgickém ProTeams Bingoal, ztratil už 7 sekund.

Skvělý výsledek českých barev podtrhl na 6. místě se ztrátou 10 sekund Jan Kašpar, jen o vteřinu byl horší na 11. místě Tomáš Jakoubek (oba ATT Investments). ATT Investments se tím stal průběžně nejlepším týmem. V top ten měl totiž dva jezdce už jen dánský Restaurant Suri-Carl Ras.

"Jsem opravdu velmi šťastný. Delší dobu jsem o vítězství usiloval a konečně je tady. Tohle je poslední závod v dlouhém závodním bloku, věděl jsem, že mám dobrou formu a věřil jsem si. Tohle vítězství není jen moje, je to vítězství všech lidí kolem, kteří nás podporují a vytváří nám podmínky. Těžší etapy jsou ale teprve před námi a my se pokusíme udržet dres lídra až do konce závodu," řekl pro RoadCycling.CZ Márton Dina.

Do dvacítky se vešel ještě na 15. místě (+0:12) Filip Řeha (Elkov Kasper). Řehovi tenhle výkon stačil na 2. místo v kategorii U23, pouhé 2 sekundy za Alexanderem Hansenem (Restaurant Suri).